4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Összesen
30 perc
Tejbegríz

Hozzávalók

  • 0,5
    l Tej – zsíros tejet válasszunk
  • 2
    ek kristálycukor
  • 4
    ek búzadara
  • kakaópor – Holland a legfinomabb
Megkérdezték tőlem, hogy mi az az étel amit semmi szín alatt nem ennék meg. Egyből a tejbegríz ugrott be. Persze minden ételt el tudok készíteni, még azt is amit nem szeretek, nyilván azt nem én kóstolom meg. Így vagyok a tejbegrízzel, állítólag nagyon finoman tudom elkészíteni, pont annyira híg amennyire kell, pont annyira édes amennyire kell, de senki sem tudna annyit fizetni, hogy egyek belőle.

Elkészítés

  1. A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni.
  2. Na hagyjuk őrizetlenül, mert könnyen kifut. Amikor felforrt, hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
  3. Ezután tányérokba töltjük a kész tejbegrízt, és azonnal tálaljuk.
  4. Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hinthetünk, vagy ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, befőttel ízesíthetjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.