Gyors lángos kezdőknek is

BeBe
Szerző: BeBe
4 adag
Előkészítés
35 perc
Főzés
20 perc
Összesen
55 perc
Gyors lángos kezdőknek is

Hozzávalók

  • 20
    dkg szitált liszt
  • fél ek só
  • fél zacskó élesztő
  • 1
    kk. cukor
  • 1,8
    dl langyos víz
  • olaj
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, kelesztés után pihentetni kell. Találtam egy egyszerűbb módját a készítésnek úgy gondoltam másnak is jóljöhet.

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, beleszórjuk a sót, összekeverjük, és félretesszük. Az élesztőt kis tálba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük fél dl vízzel szintén összekeverjük,majd mikor megfutott beleöntjük a sós lisztbe, hozzáadjuk a maradék vizet, így kissé ragacsosmasszát kapunk, amit 4-5pec alatt alaposan összedolgozzuk.
    Lépés 1 képe Lépés 1 képe Lépés 1 képe
  2. 25-30 percig hagyjuk állni, addigra a duplájára dagad. Ezután a tetejét meglocsoljuk egy kis olajjal, olajos kézzel kis darabot tépünk belőle. Olajos kézzel, olajos tányéron ellapogatjuk és belecsúsztatjuk a olajba, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.