Sertésborda Dubarry módra
Hozzávalók
-
1kg sertés rövidkaraj
-
50dkg karfiol
-
50dkg brokkoli
-
20dkg trappista sajt
-
10dkg tejszínes sajtkrém
-
15dkg gépsonka
-
10dkg vaj
-
8dkg liszt
-
3dl Tej
-
5dkg zsemlemorzsa
-
őrölt bors
-
cayenne-bors
-
só
Ez esetben pedig ez történik, kimondottan rühellem azt a fajta sütőben sütött ételt, amely olyan mártással van leöntve, amelybe tojás sárga is van keverve. Ha ezt tapasztalom, akkor azonnal felrémlik bennem a rakott krumpli íze, s bár nem vagyok egyáltalán válogatós, ez azoknak a takarmányoknak az egyike, amivel ki lehetne űzni a világból. Régebben szerettem, de valamiért megundorodtam tőle, azóta a szagát is nehezen viselem. Érdekes dolog ez, hiszen külön-külön az összetevőkkel semmi bajom, sőt… Ez van, de a XV. Lajos kedvenc grófnőjéről elnevezett étel a fenti okok miatt nálam másképp készül. Nem utolsó sorban így sokkal finomabb.
Elkészítés
-
A felszeletelt karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, elősütjük, majd vajazott tűzálló tálra vagy sütőlemezre helyezzük.
-
A karfiolt és a brokkolit (lehet csak karfiolból is készíteni természetesen, de én nagyon szeretem, ha színes az étel, így általában mindkettőt szoktam használni) rózsáira szedjük és sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
-
Elkészítjük a sajtos besamelmártást. Normál esetben ez nem besamel és nem is sajtkrémes, hanem a besamel alapú gratinmártás lenne, de a tojás ugye… tehát a besamel. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felhabzásig pirítjuk. Hozzáöntjük a forró tejet és habverővel állandóan kevergetve kiforraljuk.
-
Belenyomjuk a tubus sajtkrémet, sóval, cayenne-i borssal ízesítjük, jól elkeverjük. Én ehhez az ételhez alkalmanként szoktam gépsonkát is tenni, amit vagy a besamelbe rakok apró kockákra vágva, vagy amikor sütés előtt felhalmozom a húsokra az alapanyagokat, akkor egy-egy szelet sonkát is helyezek a húsra. Maradjunk most az utóbbinál. Tehát miután jól elkevertük a sajtos tejmártásunkat levesszük a tűzről és összeállítjuk a Dubarry szeleteket.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.