3 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
50 perc
Összesen
90 perc
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Hozzávalók

  • 3
    db bőrös csirkemell
  • 6
    evőkanál libamájpástétom – vagy kacsa
  • 9
    dkg vaj
  • 2
    dl tejszín
  • 1
    evőkanál étkezési keményítő
  • 1
    kávéskanál mustár
  • 1
    gerezd fokhagyma
  • 0,5
    dl citrom leve
  • 1
    csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • majoránna
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különleges receptre! Nem könnyen – legalábbis számomra – elkészíthető fogás, türelem és odafigyelés szükséges hozzá, de megéri a tökéletességre törekedni, mert az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással. Mitől bolondultam bele ebbe a zsenge cickóba? Férfi lévén erre nem tudok normális magyarázatot adni, legyen elég annyi, hogy maximálisan elcsavarta a fejemet.

Elkészítés

  1. A csirkemelleket félbevágjuk, a bőrét rajta hagyva enyhén besózzuk, borsozzuk.
  2. A pástétomot egy kávéskanál mustárral, tört fokhagymával és egy csipetnyi majoránnával összekeverjük.
  3. Felemeljük a csirke bőrét és egy-egy evőkanálnyi pástétomot kenünk alá. A bőrt nagyon aprólékosan fogvájóval a megkent húsra tűzzük. Na ez a nehéz nekem, van amikor kifolyik a töltelék sütés közben, lehet, hogy nem azért mert béna vagyok, hanem mert sérült a bőr, de lehet az is – csak mértékadó az 1 evőkanálnyi mennyiség! – hogy nagyon sok tölteléket kenek a bőr alá és a hő hatására szétrobban a „bürke”. Figyeljünk erre oda, de tapasztalatból mondhatom, hogy akkor sem kell a kardunkba dőlni, ha minden igyekezetünk ellenére kifolyik egy pici töltelék, mert úgy is finom.
  4. A megtöltött melldarabokat vajon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
  5. A puha húsokat kiszedjük tálra és melegen tartjuk tálalásig.
  6. A sütés után visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, a serpenyő alján lévő pörzsanyagot így felkaparjuk, jól elkeverjük a tejszínnel. Citromlével ízesítjük.
  7. A keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő mártáshoz és egy-két perc alatt besűrítjük, közben sóval, borssal ízesítjük és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
  8. A melegen tartott melldarabokat tányérokra tesszük, bevonjuk a mártással. Sült hasábburgonyával vagy krumplipürével tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Gaalo

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.