Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Hozzávalók
-
3db bőrös csirkemell
-
6evőkanál libamájpástétom – vagy kacsa
-
9dkg vaj
-
2dl tejszín
-
1evőkanál étkezési keményítő
-
1kávéskanál mustár
-
1gerezd fokhagyma
-
0,5dl citrom leve
-
1csokor petrezselyem
-
só
-
őrölt bors
-
majoránna
Elkészítés
-
A csirkemelleket félbevágjuk, a bőrét rajta hagyva enyhén besózzuk, borsozzuk.
-
A pástétomot egy kávéskanál mustárral, tört fokhagymával és egy csipetnyi majoránnával összekeverjük.
-
Felemeljük a csirke bőrét és egy-egy evőkanálnyi pástétomot kenünk alá. A bőrt nagyon aprólékosan fogvájóval a megkent húsra tűzzük. Na ez a nehéz nekem, van amikor kifolyik a töltelék sütés közben, lehet, hogy nem azért mert béna vagyok, hanem mert sérült a bőr, de lehet az is – csak mértékadó az 1 evőkanálnyi mennyiség! – hogy nagyon sok tölteléket kenek a bőr alá és a hő hatására szétrobban a „bürke”. Figyeljünk erre oda, de tapasztalatból mondhatom, hogy akkor sem kell a kardunkba dőlni, ha minden igyekezetünk ellenére kifolyik egy pici töltelék, mert úgy is finom.
-
A megtöltött melldarabokat vajon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
-
A puha húsokat kiszedjük tálra és melegen tartjuk tálalásig.
-
A sütés után visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, a serpenyő alján lévő pörzsanyagot így felkaparjuk, jól elkeverjük a tejszínnel. Citromlével ízesítjük.
-
A keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő mártáshoz és egy-két perc alatt besűrítjük, közben sóval, borssal ízesítjük és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
-
A melegen tartott melldarabokat tányérokra tesszük, bevonjuk a mártással. Sült hasábburgonyával vagy krumplipürével tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Dödölle
A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű étele. Elkészítése nagyon egyszerű, finom, és nem utolsósorban elég laktató. Régen a szegények eledeleként tartották...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.