4 adag
Előkészítés
80 perc
Főzés
60 perc
Összesen
140 perc
Rántott borjúláb

Hozzávalók

  • 1
    db borjúláb
  • 2
    db tojás
  • 10
    dkg liszt
  • 10
    dkg zsemlemorzsa
  • 1
    csokor petrezselyem
  • 1
    darab babérlevél
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 5
    szem egész bors
  • olaj
A vasárnapi marhahúsleves mellé, kitűnően illik a rántott borjúláb. Különleges, nem is szabad „hétköznaposítani’” csak olyankor kezdjünk neki, amikor nem egyszerű ételre vágyunk és van elegendő időnk az elkészítésére. Sertéskörömből is elkészíthető, de abból legalább 8-10 darab kell, ugyanennyi mennyiséghez.

Elkészítés

  1. A borjúlábat alaposan megtisztítjuk és megmossuk.

    Babéros-sós-vöröshagymás-fokhagymás-borsos főzőlében, lassú lángon, fedő alatt puhára főzzük.

    Majd, ha már nem túlforró, a bőrt és a húst lefejtjük a csontról.
  2. Fontos, hogy még langyosan vágjuk apró kockákra a lefejtett részeket.

    Kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk a sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd jól elkeverjük.

    Ha időközben esetleg kihűlt, megmelegítjük.
  3. Az ízesített vagdalékot tányérra vagy tepsibe tesszük, majd ujjnyi vastagra simítjuk, megdermesztjük, hasábokra vágjuk, bepanírozzuk, majd bő olajban, hirtelen kisütjük.

    Tartármártással, és rizzsel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.