4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Összesen
40 perc
Paradicsomleves

Hozzávalók

  • 2
    doboz sűrített paradicsom
  • 2
    evőkanál olaj
  • 1
    db tojás
  • liszt
  • pirospaprika
  • cukor
Paradicsomlevest akkor szoktam készíteni, ha másodiknak valami kiadósabb étel kerül az asztalra. Több szempontból is kényelmes megoldás ez, az egyik, hogy nagyon gyorsan elkészíthető és egyszerű leves, a másik, hogy egy ütősebb főétel mellé pont passzol. De nyugodtan készíthető pogácsa mellé is.

Elkészítés

  1. A paradicsomlevesünkhöz, az olajból, lisztből és a pirospaprikából rántást készítünk, felengedjük kb. 2 liter vízzel.
  2. Felforraljuk, majd kinyitjuk a sűrített paradicsom konzervünket, és belekanalazzuk a forrásban lévő lébe.
  3. Amint újra lassan forrni kezd, a sóval és a cukorral ízesítjük, ahogy szeretjük.
  4. A tojást egy kis tálba tesszük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy nokedli állaga legyen, ezt egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a paradicsomlevesünkbe.
  5. Elkészíthetjük még betűtésztával vagy bármelyik általunk szeretett tészta belefőzhető.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.