Hozzávalók
-
25dkg kalács
-
20dkg baracklekvár
-
5dl Tej
-
1db citrom reszelt héja
-
1db narancs reszelt héja
-
5db tojássárgája
-
7dkg kristálycukor
-
70dkg alma
-
30dkg kristálycukor
-
1db citrom leve
-
1db narancs leve
-
1csipet őrölt fahéj
-
7dkg kristálycukor
-
5db tojásfehérje
-
vanília eszencia
Elkészítés
-
Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük.
-
Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
-
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet. Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra.
-
Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
-
Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
-
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
-
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal.
-
A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
-
Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük. Végül a tojáshabot készítjük el.
-
A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
-
A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
Vélemények
További a szerzőtől – Brenda
Bajor perec
Már megint tészta! :) Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!
Csokitorta
Megosztom veletek ennek a csoda-csoki tortának a receptjét. Az egyik legegyszerűbb torta ez, mégis, talán a legfinomabb főzött csokikrém! A képen is látszik, cs...
Fordított hús
Régóta megvan már ez a receptem, de eddig nem éreztem ingert az elkészítéséhez. Egészen tegnapig. Olyan gyakran hallom a munkatársaimtól, hogy milyen finom…hát...
Gyros pitában
A recept talán hosszúnak és bonyolultnak tűnik első olvasatra, de nem kell megijedni! Tovább tart olvasni, mint elkészíteni! :)
Gyömbéres csirke
Vigyázat, csípős; de illatos is! Aki nem érzékeny az erős fűszerekre, ropogtassa nyugodtan a gyömbért…állítólag bizonyos serkentő hatása is van. Nagyszerű vacso...
Győri tyúkos gombóc
Az eredeti receptet írom le, de én tyúk helyett darált hús használtam! Az ok egyszerű, nem volt tyúkom! :) Így is nagyon finom volt!
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.