4 adag
Előkészítés
50 perc
Főzés
40 perc
Összesen
90 perc
Máglyarakás

Hozzávalók

  • 25
    dkg kalács
  • 20
    dkg baracklekvár
  • 5
    dl Tej
  • 1
    db citrom reszelt héja
  • 1
    db narancs reszelt héja
  • 5
    db tojássárgája
  • 7
    dkg kristálycukor
  • 70
    dkg alma
  • 30
    dkg kristálycukor
  • 1
    db citrom leve
  • 1
    db narancs leve
  • 1
    csipet őrölt fahéj
  • 7
    dkg kristálycukor
  • 5
    db tojásfehérje
  • vanília eszencia
Sokszor ettem már máglyarakást, de most sütöttem először. Nagyon jól sikerült, ami csak azt bizonyítja, hogy kezdő cukrászok is bátran belefoghatnak.

Elkészítés

  1. Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük.
  2. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
  3. A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet. Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra.
  4. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
  5. Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
  6. Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
  7. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal.
  8. A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
  9. Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük. Végül a tojáshabot készítjük el.
  10. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
  11. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.