4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Bajor perec

Hozzávalók

  • 50
    dkg liszt
  • 2
    dl Tej
  • 5
    dkg vaj
  • 1
    evőkanál cukor
  • 2
    dkg élesztő
  • petrezselyemzöld
  • 4
    evőkanál szezámmag
  • 2
    db tojás
  • 1
    dkg só
  • borsikafű
Már megint tészta! :) Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!

Elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a vajat. A zöldfűszereket felaprítjuk, és a szezámmaggal együtt összekeverjük a liszttel. Sóval és cukorral ízesítjük, majd jól elkeverjük.
  2. Fél dl vizet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd ha megkelt, hozzáadjuk a vajas tejhez, a tojással együtt.
  3. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd lefedve langyos helyen állni hagyjuk. Ha a duplájára nőtt, vékony rudakat készítünk belőle, majd perecekké formáljuk őket. lobogó forró vízbe tesszük kb 20-30 másodpercre, majd szűrőkanállal kiszedjük.
  4. Ezután vajjal kikent tepsibe rakjuk. Tojást kenünk rájuk, meghintjük szezámmaggal. Forró sütőben 20 percig sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.