4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Győri tyúkos gombóc

Hozzávalók

  • 1
    db tyúk – közepes méret
  • 2
    db vöröshagyma
  • 5
    dkg főzőmargarin
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • 2
    dl tejföl
  • liszt
  • Gombóc
  • 1,5
    kg burgonya – héjában főzve
  • 50
    dkg liszt
Az eredeti receptet írom le, de én tyúk helyett darált hús használtam! Az ok egyszerű, nem volt tyúkom! :) Így is nagyon finom volt!

Elkészítés

  1. A tyúkot megmossuk, lecsepegtetés után feldaraboljuk pörköltnek. A hagymát összevágjuk, és a margarinon megdinszteljük. Beletesszük a pirospaprikát és a feldarabolt tyúkot. Jó puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt, kicsontozzuk és ledaráljuk. A ledarált húshoz egy pici levet veszünk ki a pörkölt levéből, hogy massza szerű legyen. Közben a főtt burgonyát átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd burgonyás gombócot készítünk. A gombócokat megtöltjük a húsos masszával, mint a szilvás gombócot, és sós, olajos vízben kifőzzük.
  3. Amikor megfőtt, kiszedjük szűrővel, és leöblítjük. A visszamaradt pörkölt levét a tejföllel, pici liszttel behabarjuk. Beletesszük a gombócokat, és készen is van.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.