4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Gyömbéres csirke

Hozzávalók

  • 4
    szelet csirkemell filé
  • 2
    db sárgarépa
  • 1
    fej hagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 1
    darab gyömbér
  • 5
    evőkanál olaj
  • 1
    evőkanál cukor
  • 2
    evőkanál szójaszósz
Vigyázat, csípős; de illatos is! Aki nem érzékeny az erős fűszerekre, ropogtassa nyugodtan a gyömbért…állítólag bizonyos serkentő hatása is van. Nagyszerű vacsora. A gyerekeim kaptak rá először a kínai kajákra, mára már sok receptet kipróbáltam. Eddig ez jött be legjobban.

Elkészítés

  1. Vágjuk a csirkehúst vékony csíkokra.
  2. Törjük össze a fokhagymát, és szeleteljük a hagymát vékonyra.
  3. Hámozzuk meg a gyömbért. Vágjuk vékony csíkokra a sárgarépát és a gyömbért.
  4. Forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben. mikor már forró, dobjuk bele a fokhagymát, a hagymát és a gyömbért.
  5. Pirítsuk meg az egészet, majd adjuk hozzá a csirkehúst. Keverjük meg alaposan, hogy a hús jól elvegyüljön a hagymával. Amikor kívül már megsült, adjuk hozzá a sárgarépát. Folyamatosan kevergessük. Sózzuk meg, szórjuk bele a cukrot, és keverjük még , hogy a hús kicsit karamellizálódjon.
  6. Hogy le ne tapadjon, szükség esetén öntsünk hozzá egy kis pohár vizet.
  7. Adjuk hozzá a szójaszószt.
  8. Vegyük lejjebb a lángot, majd hagyjuk sülni 3-4 percig.
  9. Rizzsel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.