Hozzávalók
-
Tészta
-
6db tojás
-
6evőkanál rétesliszt
-
6evőkanál cukor
-
0,5dl étolaj
-
Krém
-
250gr Rama
-
3db tojás
-
15dkg porcukor
-
2evőkanál kakaó
Elkészítés
-
Piskótát sütünk 6 tojásból.
-
A 3 tojást, porcukrot, kakaót gőz felett sűrű krémmé főzzük, majd miután már kihűlt hozzákeverjük a vajat.
Vélemények
További a szerzőtől – Brenda
Bajor perec
Már megint tészta! :) Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!
Fordított hús
Régóta megvan már ez a receptem, de eddig nem éreztem ingert az elkészítéséhez. Egészen tegnapig. Olyan gyakran hallom a munkatársaimtól, hogy milyen finom…hát...
Gyros pitában
A recept talán hosszúnak és bonyolultnak tűnik első olvasatra, de nem kell megijedni! Tovább tart olvasni, mint elkészíteni! :)
Gyömbéres csirke
Vigyázat, csípős; de illatos is! Aki nem érzékeny az erős fűszerekre, ropogtassa nyugodtan a gyömbért…állítólag bizonyos serkentő hatása is van. Nagyszerű vacso...
Győri tyúkos gombóc
Az eredeti receptet írom le, de én tyúk helyett darált hús használtam! Az ok egyszerű, nem volt tyúkom! :) Így is nagyon finom volt!
Kakaós csiga
Ennek a tésztának két nagy előnye van: nem kell pihentetni, keleszteni. Összeállítjuk a hozzávalókat és már tölthetjük is. Lekvárral, túróval, kakaóval, fahéjja...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.