Hozzávalók
-
0,5kg csirkemell – vagy pulyka
-
gyrosfűszerkeverék
-
olaj
-
2pohár tejföl
-
petrezselyem – szárított
-
kapor – szárított
-
3gerezd fokhagyma
-
3db csemege uborka
-
lila hagyma
-
bors
-
majoránna
-
45dkg liszt
-
2dkg élesztő
-
1evőkanál olaj
-
só
-
1evőkanál cukor
Elkészítés
-
A csirke mellet vékony csíkokra vágjuk, bekeverjük a gyros fűszerkeverékkel és kb fél órára a hűtőbe tesszük.
-
Közben elkészítjük a tésztát. A hozzávalókat egy tálba tesszük, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy laza tésztát kapjunk. Fél óra pihentetés után nyolc részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk és tepsi hátán kb 5 percig sütjük mindkét oldalát.
-
Husi s hűtőben, tészta pihen, jöhet a szósz.
Nagyon egyszerű, össze keverjük a hozzávalókat. :) -
A fokhagymát zúzva, az uborkát vékony csíkokra vágva, a vöröshagymát apró kockákban. Természetesen a friss kapor, illetve petrezselyem tökéletesen megfelel, nem kell ragaszkodni a szárítotthoz!
-
Amikor mindennel készen vagyunk, a pita tetejét éles késsel levágjuk, hogy tölthető legyen.
Alulra szósz kerül, majd hús. következő rétegnek jöhet friss saláta, paradicsom, végül megint szósz.
Vélemények
További a szerzőtől – Brenda
Bajor perec
Már megint tészta! :) Első olvasatra kicsit meglepődtem, miért kell főzni is, sütni is ez a perecet? Választ nem kaptam, de nagyon finom lett! Próbáljátok ki!
Csokitorta
Megosztom veletek ennek a csoda-csoki tortának a receptjét. Az egyik legegyszerűbb torta ez, mégis, talán a legfinomabb főzött csokikrém! A képen is látszik, cs...
Fordított hús
Régóta megvan már ez a receptem, de eddig nem éreztem ingert az elkészítéséhez. Egészen tegnapig. Olyan gyakran hallom a munkatársaimtól, hogy milyen finom…hát...
Gyömbéres csirke
Vigyázat, csípős; de illatos is! Aki nem érzékeny az erős fűszerekre, ropogtassa nyugodtan a gyömbért…állítólag bizonyos serkentő hatása is van. Nagyszerű vacso...
Győri tyúkos gombóc
Az eredeti receptet írom le, de én tyúk helyett darált hús használtam! Az ok egyszerű, nem volt tyúkom! :) Így is nagyon finom volt!
Kakaós csiga
Ennek a tésztának két nagy előnye van: nem kell pihentetni, keleszteni. Összeállítjuk a hozzávalókat és már tölthetjük is. Lekvárral, túróval, kakaóval, fahéjja...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.