4 adag
Előkészítés
90 perc
Összesen
90 perc
Szeder fagyi

Hozzávalók

  • 50
    dkg szeder
  • 10
    dkg porcukor
  • 2
    db tojás
A hőhullám tovább tart, nincs is kedve az embernek a konyhában rostokolni. Nem csak a kedv hiányzik, hanem a hőség már-már elviselhetetlen, ezt szorozzuk meg kettővel, kb. ilyen a konyha, főzés közben. Valami hidegre vágyunk, ami valamennyire lehűthet belül. Ezért jutott eszembe a fagyi. De nem ám egy szokványos akkor legyen egy kicsit különleges, pl. szeder. A szedernek még a látványa is ínycsiklandó. Az íze pedig pont ebben a nagy melegben kiváló.

Elkészítés

  1. A szedret megmossuk, átnézzük darabonként, majd összetörjük.

    Használjunk hozzá botmixert, vagy turmixgépet.
  2. tojás fehérjét habbá verjük, felváltva adjuk hozzá a gyümölcspépet, a porcukrot, majd a sót is.

    Addig verjük, míg fényes massza nem lesz.
  3. Ha készen van, betesszük a mélyhűtőbe.

    Körülbelül egy óra hűtés szükséges.

    Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, jóval előbb fogyaszthatjuk, de mivel most érik minden, használjunk inkább friss gyümölcsöt.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.