4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
30 perc
Összesen
50 perc
Sárgadinnye krémleves

Hozzávalók

  • 1
    db sárgadinnye
  • 10
    dkg vaj
  • 1
    kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1
    kávéskanál őrölt fahéj
  • 1
    csipet őrölt gyömbér
  • 3
    dl habtejszín
  • 2
    dl Tej
  • 10
    dkg cukor
Mivel még mindig tombol a nyár, és napokig nem lesz komolyabb változás, csakis hideg levest készítsünk, mert az esik jól a bendőnek. Többféle is van fent az oldalon, de most az egyik legfinomabbat fogjuk elkészíteni, ez pedig a sárgadinnye leves. Az eredeti receptet egy kardamom nevű fűszerrel olvastam, de mivel nem ismerem, így nem kísérleteztem vele, de aki ismeri, azt se felejtsen tenni bele.

Elkészítés

  1. Vágjuk félbe egy sárgadinnyét, távolítsuk el a magokat, és kapargassuk ki a belsejét.

    A dinnye húsát aprítsuk fel kockákra, és a saját levében pároljuk puhára.

    Öntsünk hozzá egy pohár tejszínt, és hagyd teljesen kihűlni, majd turmixoljuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a cukrot, a vajat, és a szegfűszeget.

    Végül mehet hozzá a tej és a megmaradt tejszín.

    Még egyszer alaposan keverjük össze az egészet.
  3. Jól behűtve, egy csipetnyi fahéjjal megszórva, illetve gyümölcsdarabokkal tálaljuk.
    Jéghideg vaníliafagylalttal vagy tejszínhabrózsával is kínálhatjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.