4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • 60
    dkg liszt
  • 3
    db tojás
  • 1
    doboz doboz tejföl
  • 25
    dkg Rama
  • 4
    teáskanál só
  • 1
    teáskanál cukor – vagy méz
  • 5
    dkg élesztő
  • sajt
Ez teljesen a nagymama receptje, annyit változtattam rajta csak, hogy cukor helyett mézet használtam az élesztő megfuttatásához. Az a tapasztalatom, hogy a mézzel százszor jobban megkelnek a tészták. A mama nagyon értett a sütéshez, mindig volt valami süti a szekrényben, ha nem édes, akkor sós, de soha nem volt üres a kis „vájling”.

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. Alaposan összekeverjük.
  2. A margarint és a tejfölt a szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd mindent hozzáadunk a liszthez.
  3. A konyhát bemelegítjük és huzatmentessé tesszük, mielőtt a tésztát összeállítjuk.
  4. Az edényben lévő anyagot átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát a meleg, huzatmentes helyiségben.
  5. Pihentetés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, reszelt sajttal megszórjuk és kiszaggatjuk.
  6. Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt, 220 fokon megsütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.