4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Rokfortos saláta

Hozzávalók

  • 2
    db kígyóuborka
  • 5
    db paradicsom
  • 2
    db zöldpaprika
  • 1
    db alma
  • 1
    csomag retek
  • 1
    fej fejes saláta
  • 3
    szál újhagyma
  • 20
    dkg rokfort sajt – vagy márvány sajt
  • 2
    db tojássárgája
  • 2
    dl olaj
  • 2
    dl tejföl
  • mustár
  • őrölt bors
  • cukor
Sokszor előfordul. hogy köretként is ezt a salátát szoktuk kérni Matyival a rántott hús mellé, maximum egy nagyon kevés hasábburgonyát eszünk hozzá. Nem vagyok nagy zöldségfaló így mindenképpen nagy szó az, ha a főétel mellé egy kisebb tányérra helyezett zöldség elfogy mind egy szálig. E saláta esetében viszont a vödör a mérték, nagy élvezettel szoktam falni ezt a „szurkoló” salátát! Miért szurkoló? Mert mindent bele lányok, fiúk, hajrá rokfortos saláta! Kár, hogy télen aranyárban van…

Elkészítés

  1. Elkészítjük a finom házi „majommézet”. A hűtött tojássárgát felverjük robotgéppel. Kezdetben folyamatos keverés közben cseppenként adagoljuk hozzá az olajat, majd kb. az olaj felénél – amikor már amúgy is keményedik – már egy kicsit bátrabban, vékony sugárban adagolhatjuk tovább. Ha kész, ízesítjük sóval, borssal, cukorral ízlés szerint és egy kevés mustárral valamint a tejföllel egyneművé keverjük.
  2. A zöldségeket a saláta kivételével kockákra vágjuk, A saláta leveleket kézzel közepes nagyságúra tépdessük.
  3. Üvegtálba tesszük a feldarabolt zöldségeket, jól összekeverjük őket.
  4. Leöntjük a házilag elkészített mártásunkkal, a tetejét egyenletesen megszórjuk a reszelt vagy finomra morzsolt rokfort sajttal.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Gaalo

0
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Előételek
25 p 🍽️ 4 adag

Bazsalikomos paradicsomsaláta

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...

0
Babgulyás füstölt hússal
Egytálétel
120 p 🍽️ 4 adag

Babgulyás füstölt hússal

Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...

0
Bigos
Egytálétel
🍽️ 4 adag

Bigos

Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...

0
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Sertés receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Bolonai spagetti, szerintem eredeti

Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...

0
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Cigánypecsenye ünnepi köntösben

Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...

0
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Húsétel receptek
90 p 🍽️ 3 adag

Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.