4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
240 perc
Összesen
255 perc
Rizstej házilag

Hozzávalók

  • 1
    kg rizs
  • 4
    liter víz
A rizstej elsősorban tejérzékenységben szenvedő betegeknek ajánljuk, de bárki elkészítheti akiben van egy kis kísérletezési készség. Olcsó és drágább rizsből is készíthetjük, ennek csak a pénztárcánk és az időnk szab határt. Az időt azért írtam, mert aki rizstej készítésre adja a fejét, az számoljon azzal, hogy néhány órát foglalkozni kell vele. Elkészülés után alaposan lehűtjük és máris fogyasztható.

Elkészítés

  1. 1 kg rizst kb. két és félszeres vízzel felteszünk főni.

    Amikor a víznek tejszerű állaga lesz (sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük.

    Mindezt addig ismételjük, míg a rizs "ad tejet".
  2. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1, 5-2 liter rizstej nyerhető így.

    A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.

    A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.