4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Póréhagyma krémleves

Hozzávalók

  • 1
    egész póréhagyma
  • 2
    db sárgarépa
  • 2
    db gyökér
  • 1
    db krumpli
  • 2
    evőkanál olaj
  • 5
    dkg füstölt sajt
  • 2
    evőkanál olaj
  • 4
    zsemle – + zsemle vagy kenyér a pirításhoz
  • vegeta
A mai nagyon finom, ebédnekvaló, recept legyen egy jó kis póréhagyma krémleves, méghozzá füstölt sajttal és pirított zsemlekockával. Húst is lehet belefőzni, ha éppen ahhoz van gusztusunk, de a nélkül is megállja a helyét a krémlevesek között. Ez az étel az egyszerű és gyorsan elkészíthetők között szerepel.

Elkészítés

  1. Egy kisebb fazékban felhevítjük az olajat, rátesszük a póréhagymát, és fedő alatt kicsit megpároljuk, kis lángon.

    Mehet utána az összes zöldség, megpirítjuk, nagyjából 5-6 percig, kevergetve, hogy ne égjen le.

    Felöntjük 1, 2 liter forró vízzel, és puhára főzzük a zöldségeket.
  2. Sózzuk, borsózzuk, ízlés szerint.

    Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd összeturmixoljuk, belereszeljük a sajtot.
  3. Egy csepp olajon megpirítjuk az előre felkockázott zsemlét, majd tálaláskor egy tálban az asztal közepére tesszük, hogy mindenki kedvére vehessen belőle.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.