4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Hókifli

Hozzávalók

  • 50
    dkg liszt
  • 2
    dkg élesztő
  • 1
    dl Tej – az élesztő felfuttatásához
  • 1
    kiskanál cukor – az élesztő felfuttatásához
  • 12
    dkg zsír
  • 1
    csipet só
  • Tej – amennyit a tészta felvesz
  • dió – vagy lekvár a töltéshez
  • vaníliás cukor
Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is. Még nagymama által szerettem meg, sajnos mióta ő nincs elég kevés alkalommal készül itthon. Én nem vagyok nagy sütemény készítő, ezt édesanyám csinálta, úgyhogy idegen tollakkal ékeskedem ezúttal. Természetesen ez a recept is sok változatban fellelhető, sokan marg arinnal és tejföllel készítik.

Elkészítés

  1. Az 1 dl tejet egy kicsit melegítjük, épp csak langyos legyen, majd mehet bele a cukor, és az élesztő, hogy felfusson.
  2. Ezután ez mehet bele a lisztbe, a kevés sóval, zsírral együtt. Elkezdjük összegyúrni, közben annyi tejet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz.
  3. Ezután a tésztát 8 részre szedjük és a gombócokat egyenként kisodorjuk lisztezett gyúródeszkán.
  4. A legcélszerűbb kör alakúra kisodorni, majd ha ez megvan 8 cikkre vágjuk. A cikkeket egyenként megtöltjük, a töltelék lehet tetszőleges, nálunk többnyire lekvárral készül.
  5. Ha ráraktuk a tölteléket, feltekerjük kifli formájúra, majd kizsírozott tepsin aranysárgára sütjük őket. Célszerű a sütőt előmelegíteni 180 fokra.
  6. Figyelni érdemes rá, a sütési idő nem hosszú, olyan 15-20 perc kb.
  7. Miután megsült, beleforgatjuk vaníliás cukorral kevert porcukorba , és el is készült a finomság!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Periculosus

0
Bolognai Periculosus módra
Sertés receptek
120 p 🍽️ 2 adag

Bolognai Periculosus módra

Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...

0
Borsos tokány
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Borsos tokány

Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...

0
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Húsétel receptek
30 p 🍽️ 4 adag

Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával

Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...

0
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Egytálétel
240 p 🍽️ 4 adag

Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal

Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...

0
Különleges vagdalt
Egytálétel
60 p 🍽️ 4 adag

Különleges vagdalt

A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...

0
Lúdláb
Torta receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Lúdláb

Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.