Hozzávalók
-
50dkg liszt
-
2dkg élesztő
-
1dl Tej – az élesztő felfuttatásához
-
1kiskanál cukor – az élesztő felfuttatásához
-
12dkg zsír
-
1csipet só
-
Tej – amennyit a tészta felvesz
-
dió – vagy lekvár a töltéshez
-
vaníliás cukor
Elkészítés
-
Az 1 dl tejet egy kicsit melegítjük, épp csak langyos legyen, majd mehet bele a cukor, és az élesztő, hogy felfusson.
-
Ezután ez mehet bele a lisztbe, a kevés sóval, zsírral együtt. Elkezdjük összegyúrni, közben annyi tejet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz.
-
Ezután a tésztát 8 részre szedjük és a gombócokat egyenként kisodorjuk lisztezett gyúródeszkán.
-
A legcélszerűbb kör alakúra kisodorni, majd ha ez megvan 8 cikkre vágjuk. A cikkeket egyenként megtöltjük, a töltelék lehet tetszőleges, nálunk többnyire lekvárral készül.
-
Ha ráraktuk a tölteléket, feltekerjük kifli formájúra, majd kizsírozott tepsin aranysárgára sütjük őket. Célszerű a sütőt előmelegíteni 180 fokra.
-
Figyelni érdemes rá, a sütési idő nem hosszú, olyan 15-20 perc kb.
-
Miután megsült, beleforgatjuk vaníliás cukorral kevert porcukorba , és el is készült a finomság!
Vélemények
További a szerzőtől – Periculosus
Bolognai Periculosus módra
Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...
Borsos tokány
Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...
Különleges vagdalt
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...
Lúdláb
Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.