Hozzávalók
-
50dkg sertéscomb
-
5dkg szalonna
-
paradicsomlé – házi
-
1fej vöröshagyma
-
3gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
20dkg zöldborsó
-
majoránna
Elkészítés
-
A szalonnát felkockázom, és kisütöm a zsírját vagy a zsírt felolvasztom, ki mit használ. Majd az adott zsiradékon megpirítom az apró kockákra vágott hagymát.
-
A húst én mindig apró kockákra vagy vékonyabb csíkokra vágom, hogy előbb megfőhessen.
-
Ha a hagyma megpirult, mehet rá a hús, és az összevágott fokhagyma. Egy kicsit együtt pirítom, még a hús kifehéredik, majd felöntöm paradicsomlével.
-
Nem kell, hogy teljesen ellepje.
-
Ezután mehetnek bele a fűszerek, só, bors, majoránna. Jöhet rá egy födő, majd egy 10-15 percig közepes lángon főhet, közben érdemes néha megkeverni, ha nagyon eltűnne a lé, akkor egy kis paradicsomlével pótolhatjuk.
-
Kb. negyed óra után mehet bele a zöldborsó, ízlés szerint ki mennyit szeretne beletenni.
-
Ha ez megvan, akkor jöhet még egy 10 perc főzés.
-
Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kis erős paprikát is főzés közben.
-
Én személy szerint többnyire rizzsel tálalom, de más köret is illik hozzá.
Vélemények
További a szerzőtől – Periculosus
Bolognai Periculosus módra
Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...
Hókifli
Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....
Különleges vagdalt
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...
Lúdláb
Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.