Hozzávalók
-
8db tojás
-
8evőkanál cukor
-
8evőkanál liszt
-
0csomag sütőpor
-
0dkg vaj
-
2tojás sárgája
-
2evőkanál kakaó
-
15dkg porcukor
-
20dkg porcukor
-
2evőkanál kakaó
-
6dkg teavaj
-
3evőkanál forró víz
Elkészítés
-
Először is a piskóta, fogjuk a 8 tojást, ketté választjuk, majd a fehérjéből a 8 evőkanál cukorral habot verünk.
-
Ha ezzel elkészültünk, belekeverjük a sárgáját. A 8 evőkanál lisztbe beleszórjuk a fél csomag sütőport, majd ezt is belekeverjük a habba. Javaslat, hogy egészen a liszt belekeveréséig lehet robotgéppel csinálni, de a lisztet a sütőporral már célszerű fakanállal, viszonylag óvatosan belekevergetni, hogy a habot ne törjük össze.
-
Ezután a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük és kisütjük.
-
Ha kész a piskóta, hosszában kettévágjuk. 175 fokon süssük.
-
A krém esetében a 30 dkg vajat habosra keverjük, a 2 tojássárgájával, és 15 dkg porcukorral és hozzáadunk 1-1,5 evőkanál kakaó port.
-
Majd, ha ezzel elkészültünk, rákenjük mindezt a piskótára.
-
A végére marad a csokimáz, amit, ha valaki nagyon nem akar önállóan elkészíteni, sima étcsokit is olvaszthat a tetejére. Szóval, egy fél vajat, 20 dkg porcukorral, 1,5 evőkanál kakaóval és 2-3 evőkanál forró vízzel(melegítesz egy kis edényben a mikróban pl) sűrű masszává összekeversz. Addig érdemes feltenni kicsit a tűzhelyre még a vaj teljesen el nem olvad, de nem kell főzni, vagy forralni.
-
Ha kész, rákenegeted a süti tetejére.
-
Mielőtt betennéd a hűtőbe, célszerű felszeletelni. Majd betehetjük a hűtőbe, hogy a krém rendesen megszilárduljon, a csokimázról nem is beszélve.
Vélemények
További a szerzőtől – Periculosus
Bolognai Periculosus módra
Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...
Borsos tokány
Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...
Hókifli
Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....
Különleges vagdalt
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...