Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Hozzávalók
-
2db csirkemell filé
-
3fej vöröshagyma – nagyobb
-
8db burgonya – közepes
-
6gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
kókuszolaj – a sütéshez
Elkészítés
-
A csirkemell szeleteket kb ujjnyi vastagon keresztbe és srégen felszeletelem, majd a szeleteket sózom, borsozom.
-
Ezután felszeletelem a fokhagymát is tetszés szerint. A hús szeleteket forró olajban kisütöm. A csirkemellnek nem kell sok sütés, kb 3-4 percig 1-1 oldalát elég sütni.
-
A csirkemellel együtt belekerül az olajba a fokhagyma is.
-
Ha megsült a hús, a fokhagymával együtt kiszedem. Majd az olajba jöhet a vöröshagyma, amit én simán fel szoktam karikázni, szintén úgy ujjnyi vastagon. A hagyma is gyorsan megsül, ha már kapott egy kis színt, nyugodtan ki lehet venni, én mondjuk szeretem tovább sütni egy kicsit, hogy ne maradjon kicsit sem nyers.
-
Ha kiszedtük a hagymát is az olajból, sózzuk meg kicsit. Végül pedig jöhet az olajba a krumpli, ha az is megsült, azt is sózzuk meg. Én a burgonyára javasolnék még egy kis majoránnát is.
-
Ezután pedig tálalhatunk is!
Vélemények
További a szerzőtől – Periculosus
Bolognai Periculosus módra
Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...
Borsos tokány
Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...
Hókifli
Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....
Különleges vagdalt
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...
Lúdláb
Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.