2 adag
Előkészítés
45 perc
Főzés
75 perc
Összesen
120 perc
Bolognai Periculosus módra

Hozzávalók

  • 50
    dkg sertés comb
  • 2
    db vöröshagyma – közepes
  • 6
    gerezd fokhagyma
  • 3
    dl paradicsomlé – házi
  • bors
  • édes pirospaprika krém
  • Erős Pista
  • olívaolaj
  • majoránna
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repertoárban!

Elkészítés

  1. A húst felvágom, ez többnyire tetszés szerinti, én mindig kisebb kockákra vagy csíkokra vágom, hogy gyorsabban megfőhessen.
  2. Olyan serpenyőt használok, aminek van födője is, mert később szükség lesz rá. Kevés olívaolajon felteszem a hagymát, és megdinsztelem.
  3. Majd ráteszem a húst, mikor kifehéredett, teszek rá sót, borsot, és rádobom a fokhagymát is apróra vágva, majd ráteszem a fedőt, és hagyom saját levében párolódni kicsit.
  4. Mikor a saját leve kezd eltűnni róla, felöntöm a paradicsomlével, kicsit átkeverem, majd jöhetnek bele a zöld-fűszerek.
  5. Majoránnából, petrezselyemből, bazsalikomból, oregánóból és kakukkfűből is egy csapott teáskanálnyit használtam.
  6. Ezekkel is elkeverem, majd 3 teáskanálnyi édes paprikakrém, és 1 teáskanálnyi erős pista került bele(aki a nagyon csípős kajákat szereti, az tegyen bele kicsit többet, a ki annyira nem rajong a csípősért, az hagyja el, értelemszerűen!).
  7. Természetesen ezekkel is alaposan elkevergetjük, majd hagyjuk kis lángon vagy akinek kerámia lapos tűzhelye van mint nekem, az 2-es fokozaton főzze a hús megpuhulásáig, ez kb 1 óra, talán kicsit több.
  8. Köretnek mellé spagetti tésztát főztem ki, de akár rizzsel, tarhonyával vagy természetesen másféle tésztával is kínálhatjuk.
  9. Aki szereti, reszelhet a tetejére sajtot is, én azért annyira nem rajongok!
  10. Jó étvágyat!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Periculosus

0
Borsos tokány
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Borsos tokány

Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...

0
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Húsétel receptek
30 p 🍽️ 4 adag

Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával

Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...

0
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Egytálétel
240 p 🍽️ 4 adag

Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal

Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...

0
Hókifli
Sütemény receptek
60 p 🍽️ 4 adag

Hókifli

Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....

0
Különleges vagdalt
Egytálétel
60 p 🍽️ 4 adag

Különleges vagdalt

A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...

0
Lúdláb
Torta receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Lúdláb

Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.