Hozzávalók
-
50dkg sertés comb
-
2db vöröshagyma – közepes
-
6gerezd fokhagyma
-
3dl paradicsomlé – házi
-
só
-
bors
-
édes pirospaprika krém
-
Erős Pista
-
olívaolaj
-
majoránna
-
petrezselyem
-
bazsalikom
-
oregánó
-
kakukkfű
Elkészítés
-
A húst felvágom, ez többnyire tetszés szerinti, én mindig kisebb kockákra vagy csíkokra vágom, hogy gyorsabban megfőhessen.
-
Olyan serpenyőt használok, aminek van födője is, mert később szükség lesz rá. Kevés olívaolajon felteszem a hagymát, és megdinsztelem.
-
Majd ráteszem a húst, mikor kifehéredett, teszek rá sót, borsot, és rádobom a fokhagymát is apróra vágva, majd ráteszem a fedőt, és hagyom saját levében párolódni kicsit.
-
Mikor a saját leve kezd eltűnni róla, felöntöm a paradicsomlével, kicsit átkeverem, majd jöhetnek bele a zöld-fűszerek.
-
Majoránnából, petrezselyemből, bazsalikomból, oregánóból és kakukkfűből is egy csapott teáskanálnyit használtam.
-
Ezekkel is elkeverem, majd 3 teáskanálnyi édes paprikakrém, és 1 teáskanálnyi erős pista került bele(aki a nagyon csípős kajákat szereti, az tegyen bele kicsit többet, a ki annyira nem rajong a csípősért, az hagyja el, értelemszerűen!).
-
Természetesen ezekkel is alaposan elkevergetjük, majd hagyjuk kis lángon vagy akinek kerámia lapos tűzhelye van mint nekem, az 2-es fokozaton főzze a hús megpuhulásáig, ez kb 1 óra, talán kicsit több.
-
Köretnek mellé spagetti tésztát főztem ki, de akár rizzsel, tarhonyával vagy természetesen másféle tésztával is kínálhatjuk.
-
Aki szereti, reszelhet a tetejére sajtot is, én azért annyira nem rajongok!
-
Jó étvágyat!
Vélemények
További a szerzőtől – Periculosus
Borsos tokány
Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell...
Hókifli
Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....
Különleges vagdalt
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...
Lúdláb
Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.