Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal

Szerző: Periculosus
4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
180 perc
Összesen
240 perc
Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal

Hozzávalók

  • 8
    db burgonya – nagyobb
  • 3
    fej vöröshagyma
  • 1
    doboz konzerv kukorica
  • 1
    kg sertéscomb – vagy lapocka
  • bors
  • vegeta
  • kókusz olaj
  • pác – borsos mustáros, fokhagymás, stb
Ennél az ételnél elsősorban a köret az ami egy kicsi más, mint az emberek többségének megszokott sült krumpli, krumplipüré, főzelékek vagy rizs. Persze nem kell valami nagy dologra gondolni, inkább csak más, mint a ”napi rutin”. Én azért szeretem, mert a hagyma és a kukorica ad egy édeskést ízt neki, ezáltal mindenféle sültekhez, de akár szószos fűszeresebb húsokhoz is jól illik. Én elsősorban valamilyen pácolt hússal csinálom, vagy egyszerű ropogósra sütött szalonnával. Ezek mellé még fokhagymás tartármártást szoktam csinálni, ami szerintem jó kiegészítője.

Elkészítés

  1. Mivel a húsnak átlagosan 20-30 percig állnia kell a pácban, célszerű azzal kezdeni. A villámpácot összekeverem az olajjal, általában a csomagoláson fel van tüntetve a mennyisége. Majd a húst felszeletelem, gyakorlatilag tetszés szerint bárhogy megtehető. A felszeletelt húst beleteszem a pácba, jól átforgatom, hogy mindenhol érje, és állni hagyom.
  2. A körethez a burgonyát meghámozom, megmosom, majd apró kockákra vágom. Többnyire egy nagy, magas falú serpenyőben készítem, aminek van teteje is.
  3. Ebbe töltök egy kis olajat, nem kell sok, vékonyan fedje be a serpenyő teljes alját. Beleteszem a burgonyát, és gyakorlatilag sütni kezdem, közepes lángon. Néhányszor átkeverem, és 2-3 perc sütés után felöntöm vízzel, úgy háromnegyedéig kell ellepnie, majd ráteszem a födőt és hagyom párolódni.
  4. Ekkor teszem hozzá a sót, borsot és vegetát is, ez gyakorlatilag ízlés szerint történik. Szeretem, ha kicsit borsosabb, így abból bátran teszek bele mindig.
  5. Néha érdemes megkevergetni, és figyelni rá, ha nagyon gyorsan fogy a víz róla, érdemes néha pótolni, nehogy leégjen.
  6. Mikor a burgonya félig megfőtt, felvágom a hagymát és hozzáteszem. Úgy szoktam a hagymát felvágni, hogy bevagdosom, mintha apróra darabolnám, majd keresztbe elvágom 3-4 darabba.
  7. Ezután már nincs más dolgunk vele, mint hagyjuk főni, és figyelünk rá, hogy ne égjen le, érdemes többször átkeverni, így a burgonya összetörik közben és püré állaga lesz.
  8. Amikor már gyakorlatilag kész, hozzáadom a kukoricát és azzal éppen csak átmelegítem. Ez idő alatt a hús is elég ideig állt a pácban, a szeleteket kisütöm egy kis olajon. Nem kell sok, hiszen a pác miatt rajta is van bőven.
  9. Ezt követően tálalhatunk is!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Periculosus

0
Bolognai Periculosus módra
Sertés receptek
120 p 🍽️ 2 adag

Bolognai Periculosus módra

Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...

0
Borsos tokány
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Borsos tokány

Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...

0
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Húsétel receptek
30 p 🍽️ 4 adag

Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával

Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...

0
Hókifli
Sütemény receptek
60 p 🍽️ 4 adag

Hókifli

Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....

0
Különleges vagdalt
Egytálétel
60 p 🍽️ 4 adag

Különleges vagdalt

A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...

0
Lúdláb
Torta receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Lúdláb

Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.