Hagymás, kukoricás burgonya, pácolt sült hússal
Hozzávalók
-
8db burgonya – nagyobb
-
3fej vöröshagyma
-
1doboz konzerv kukorica
-
1kg sertéscomb – vagy lapocka
-
só
-
bors
-
vegeta
-
kókusz olaj
-
pác – borsos mustáros, fokhagymás, stb
Elkészítés
-
Mivel a húsnak átlagosan 20-30 percig állnia kell a pácban, célszerű azzal kezdeni. A villámpácot összekeverem az olajjal, általában a csomagoláson fel van tüntetve a mennyisége. Majd a húst felszeletelem, gyakorlatilag tetszés szerint bárhogy megtehető. A felszeletelt húst beleteszem a pácba, jól átforgatom, hogy mindenhol érje, és állni hagyom.
-
A körethez a burgonyát meghámozom, megmosom, majd apró kockákra vágom. Többnyire egy nagy, magas falú serpenyőben készítem, aminek van teteje is.
-
Ebbe töltök egy kis olajat, nem kell sok, vékonyan fedje be a serpenyő teljes alját. Beleteszem a burgonyát, és gyakorlatilag sütni kezdem, közepes lángon. Néhányszor átkeverem, és 2-3 perc sütés után felöntöm vízzel, úgy háromnegyedéig kell ellepnie, majd ráteszem a födőt és hagyom párolódni.
-
Ekkor teszem hozzá a sót, borsot és vegetát is, ez gyakorlatilag ízlés szerint történik. Szeretem, ha kicsit borsosabb, így abból bátran teszek bele mindig.
-
Néha érdemes megkevergetni, és figyelni rá, ha nagyon gyorsan fogy a víz róla, érdemes néha pótolni, nehogy leégjen.
-
Mikor a burgonya félig megfőtt, felvágom a hagymát és hozzáteszem. Úgy szoktam a hagymát felvágni, hogy bevagdosom, mintha apróra darabolnám, majd keresztbe elvágom 3-4 darabba.
-
Ezután már nincs más dolgunk vele, mint hagyjuk főni, és figyelünk rá, hogy ne égjen le, érdemes többször átkeverni, így a burgonya összetörik közben és püré állaga lesz.
-
Amikor már gyakorlatilag kész, hozzáadom a kukoricát és azzal éppen csak átmelegítem. Ez idő alatt a hús is elég ideig állt a pácban, a szeleteket kisütöm egy kis olajon. Nem kell sok, hiszen a pác miatt rajta is van bőven.
-
Ezt követően tálalhatunk is!
Vélemények
További a szerzőtől – Periculosus
Bolognai Periculosus módra
Mivel sokszor főzök úgy, hogy majd csak lesz belőle valami, ez az étel is így született, de mivel lényegében ízlett annak, aki megkóstolta, így megmaradt a repe...
Borsos tokány
Szintén egy olyan recept, aminél ahány ház annyi szokás. Készítik sokféle hússal, különböző alapanyagokkal, és mindenki más elkészítésre esküszik. Azonban a gas...
Fokhagymás csirkemell szeletek, sült burgonyával és sült hagymával
Szeretem azokat az ételeket, amelyek könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Bár szeretek főzni, és hosszabb időt is a konyhában tölteni, de erre az embernek nem min...
Hókifli
Nagyon szeretem a lekvárral vagy különböző gyümölcsökkel töltött sütemények! A hókifli nagyon régi kedvenc, viszonylag gyorsan elkészíthető és nagyon finom is....
Különleges vagdalt
A fasírt elég közkedvelt étel volt mindig is a családban, viszont kezdett unalmassá válni, hogy mindig ugyanúgy készül. Egy alkalommal anyu kapta ezt a receptet...
Lúdláb
Lúdláb egy elég klasszikus desszert, és azt hiszem a legtöbben másképp is ismerik. Édesanyám többnyire mindig ezen módon készíti, és így vált nagy kedvenccé. Ez...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.