4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Gombás rizottó

Hozzávalók

  • 1
    bögre rizs
  • 2
    ek liszt
  • 3
    dl Tej
  • 1
    ek kókuszolaj
  • 15
    dkg reszelt sajt
  • 25
    dkg gomba
  • 1
    db húsleveskocka
  • bors
Alapvetően nagyon szeretem a gombát, de ritkán jut eszembe venni. Viszont, ha nagyon nincs ötletem, hogy mit főzzek, általában háromszor körbejárom a zöldségosztályt, és akkor mindig eszembe jut valami. Sőt, sokszor már úgy látom a polcon a főznivalót, hogy látom, ahogy elkészült. Így vagyok sokszor a gombával. Meglátom a bolt polcán és máris megvan az ebéd.

Elkészítés

  1. A bögre rizst, 2 bögre vízzel és a húsleveskockával puhára főzzük.
  2. A kókuszolajból és a lisztből világos rántást készítünk, a rántást a tejjel felengedjük, és forralással besűrítjük, így egy finom kis besamelmártást kapunk.
  3. A mártást a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk és a reszelt sajt harmadát elkeverjük, ezután beleforgatjuk a rizst.
  4. A megtisztított, feldarabolt gombát egy kevés kókuszolajon megpároljuk, amikor kész a rizsfez adjuk.
  5. A rizst és a gombát lazán összekeverjük, reszelt sajttal tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.