4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
150 perc
Összesen
180 perc
Göcseji pulykahúsleves

Hozzávalók

  • 1
    db pulykacomb
  • 1
    db pulykanyak
  • 1
    db pulykaszárny
  • 4
    db sárgarépa
  • 3
    db fehérrépa
  • 1
    db zeller
  • 1
    db karalábé
  • 1
    db vöröshagyma
  • 1
    kk kakukkfű
  • 1
    kk piros arany
  • 20
    dkg csiperkegomba
  • 20
    dkg zöldborsó
  • egész bors
  • 1
    csokor petrezselyem – májgombóchoz
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    ek kókuszolaj
  • 15
    dkg máj
  • 1
    db zsemle
  • 1
    db tojás
  • 2
    ek zsemlemorzsa
  • 1
    kk majorána
  • őrölt bors
A pulykát egyben nem szeretem, ezzel ellentétben a levest nagyon szeretem. Egy pulyka alsó combból, nyakból és egy szárnyból isteni göcseji húslevest főztem. A leveshez a kedvencemet, májgaluskát készítettem. A pulykahúst kivettem a levesből és almaszósszal tálaltam. Az almaszószt egy másik receptben fogom leírni, itt csak a göcseji pulykahúslevest és a májgombócot írom le.

Elkészítés

  1. A pulykacombot a szárnnyal meg a nyakkal megmossuk, és mindet egy fazékba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi három ujjnyira ellepi. A zöldségeket megtisztítjuk, félbe vagy negyedekbe vágva a húsokhoz adjuk, jól megmosva tesszük hozzá.
  2. A borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük, a Piros Arannyal ízesítjük, és kis lángon, gyöngyöző forralással kb. 2,5 órán át főzzük, ezalatt a hús biztosan megpuhul. Nagyjából 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, belefőzzük a borsót és a fölszeletelt gombát is. Ha kell, ekkor utánasózzuk.
  3. Amíg a leves fő, bekeverjük a májgombóc masszáját. A petrezselymet és a hagymát finomra vágjuk, majd a zsíron vagy olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Ha hagymakrémmel készül, akkor azt elég éppen csak fél percig pirítani. Hűlni hagyjuk. A májat ledaráljuk vagy elkaparjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a májhoz adjuk. A tojást beleütjük, a lisztet és a morzsát hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk, félretesszük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.