Göcseji pulykahúsleves
Hozzávalók
-
1db pulykacomb
-
1db pulykanyak
-
1db pulykaszárny
-
4db sárgarépa
-
3db fehérrépa
-
1db zeller
-
1db karalábé
-
1db vöröshagyma
-
1kk kakukkfű
-
1kk piros arany
-
20dkg csiperkegomba
-
20dkg zöldborsó
-
só
-
egész bors
-
1csokor petrezselyem – májgombóchoz
-
1fej vöröshagyma
-
2ek kókuszolaj
-
15dkg máj
-
1db zsemle
-
1db tojás
-
2ek zsemlemorzsa
-
1kk majorána
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A pulykacombot a szárnnyal meg a nyakkal megmossuk, és mindet egy fazékba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi három ujjnyira ellepi. A zöldségeket megtisztítjuk, félbe vagy negyedekbe vágva a húsokhoz adjuk, jól megmosva tesszük hozzá.
-
A borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük, a Piros Arannyal ízesítjük, és kis lángon, gyöngyöző forralással kb. 2,5 órán át főzzük, ezalatt a hús biztosan megpuhul. Nagyjából 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, belefőzzük a borsót és a fölszeletelt gombát is. Ha kell, ekkor utánasózzuk.
-
Amíg a leves fő, bekeverjük a májgombóc masszáját. A petrezselymet és a hagymát finomra vágjuk, majd a zsíron vagy olajon kevergetve megfonnyasztjuk. Ha hagymakrémmel készül, akkor azt elég éppen csak fél percig pirítani. Hűlni hagyjuk. A májat ledaráljuk vagy elkaparjuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a májhoz adjuk. A tojást beleütjük, a lisztet és a morzsát hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk, félretesszük.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.