1 adag
Nincs megadott idő.
Félórás bableves

Hozzávalók

  • 1
    db fehérrépa
  • 2
    db sárgarépa
  • 1
    fej hagyma
  • 1
    db babkonzerv
  • 10
    dkg szalonna – húsos
  • 30
    dkg füstölt kolbász – lehet több is! :)
  • 1
    kávéskanál őrölt pirospaprika – csak akkor kell, ha nem elég paprikás a kolbász
  • – esetleg ételízesítő
  • 4
    evőkanál levestészta – száraz
  • 1
    teáskanál liszt

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, A hagymát apróra kockázzuk, a kolbászt karikára, végül a szalonnát is feldaraboljuk.
  2. Beletesszük 1 főzőedénybe a szalonnát és 1 perc alatt kissé kiolvassztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, répákat, kolbászt és együtt pirítjuk pár percig.
  3. Meghintjük a lisztel, jól átkeverjük és rászórjuk a paprikát. Gyorsan felöntjük 1/5 l vízzel mielőtt a paprika megégne és főzni kezdjük.
  4. Mielőtt teljesen megpuhulnának a zöldségek, ízesítjük és belefőzzük a tésztát.
    Hozzáöntjük a konzervbabot is, és ha tészta megfőtt kész a leves.
    Tálaláskor aki szereti, tegyen bele egy kanál tejfölt.
  5. Az egész megvan fél óra alatt. Jó étvágyat!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.