Hozzávalók
-
1,5kg alma
-
1db citrom leve
-
40dkg liszt
-
10dkg rétesliszt
-
20dkg margarin
-
1csipet só
-
1db vaníliás cukor
-
10dkg kristálycukor
-
2evőkanál tejföl
-
1marék dió
-
1db sütőpor
-
fahéj
-
1db tojás – + 1 sárgája. A fehérje majd a lekenéshez kell.
Elkészítés
-
Az almát megpucolom, uborkagyalun legyalulom. Cukrozom, citromlét facsarok rá, majd fahéjjal megszórom. A cukrot, citromlét, és fahéjat saját ízlés szerint lehet adagolni. Mivel az almának rengeteg leve van, tűzhelyen, nagy lángon egy kicsit átpárolom, lecsepegtetem. Aki szereti az almalét, az a lecsepegtetett levet ásványvízzel hígítva megihatja.
-
A tésztához való anyagokat – kivéve darált diót – összekeverem. Beledolgozom a tojásokat, a margarint és a tejfölt, majd egy órára a hűtőbe teszem.
-
Egy óra múlva a fele tésztát – na jó, picit többet tepsi méretűre kinyújtom.
-
Margarinnal kikent-lisztezett tepsibe teszem úgy, hogy legyen széle is. Megszurkálom villával, megszórom 2 marék darált dióval, vagy zsemlemorzsával. Rákenem a meghűlt párolt almát. Ezt is megszórom darált dióval vagy zsemlemorzsával, majd kinyújtom a maradék tésztát és ráteszem a töltelékre. A tészta tetejét megszurkálom villával, majd megkenem tojásfehérjével. Az összeállított tésztát kb. 180-200°C-os sütőben 35-40 percig sütöm.
-
Az elkészült almás pitét csak akkor vágjuk fel, amikor teljesen kihűlt.
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe
Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.
Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak
Fasírt tepsiben
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve...
Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Baconbe göngyölt csirkemáj
A csirkemájat minden formában szeretem. Mindegy hogy sülve, vagy főve kerül a tányérra, szívesen nézek vele farkasszemet a tányéron. A máj nagyon gyorsan elkész...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.