1 adag
Nincs megadott idő.
Fasírt tepsiben

Hozzávalók

  • 85
    dkg darált sertéshús
  • 3
    db tojás
  • 1
    teáskanál őrölt bors
  • 1
    teáskanál őrölt paprika
  • 1
    teáskanál só
  • 5
    evőkanál zsemlemorzsa
  • 1
    dl Tej
  • 1
    dl főzőtejszín
  • 1
    db vöröshagyma
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    evőkanál petrezselyemzöld
  • 2
    evőkanál olaj
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve. A szomszédhoz meg nem megyek kérni, ha nem muszáj. Mindenki készítse el a megszokott módon, ha akarja. Én először készítettem el a receptem szerint, de nem utoljára (remélem)

Elkészítés

  1. A darált húshoz kevertem a fűszereket. A tojásokat elkevertem a tejjel és hozzákevertem a húsmasszához. Hozzákevertem a zsemlemorzsát, de tömörnek éreztem kissé, és főzőtejszínnel lazítottam rajt. Vártam vele pár percet, míg a morzsa megszívja magát, de így lett tökéletes állagú.
  2. Nagy gáztepsibe '36 X 32 cm a belső mérete' tettem sütőpapírt és beolajoztam. Tányérba tettem 1 evőkanál olajat, belemártottam az egyik tenyerem, és a masszából kb. tojásnyi gombócokat formáztam, kissé szétlapítottam és a tepsibe raktam. Egyszeri olajba mártott tenyérrel kb. 3-4 gombócot csináltam. 'Azért mártottam olajba, hogy ne ragadjon a tenyeremhez, mert azt nem nagyon bírom'.
  3. Forró gázsütőbe kb. 180 fokon sütöttem 20 percet, majd megnéztem milyen. Az alja már megpirult, ekkor megforgattam és egy 'fasírtkolbászkát' ami nem fért bele előtte a tepsibe most beletettem. Sütöttem még kb. 20 percig és most láttam jónak. Kívül pirult, belül szaftos volt.🙂 (Én nem fólia alatt szokom sütni a fasírtot, és nem mártom morzsába, de lehet hogy úgy is kipróbálom!) .
  4. Megjegyezném, hogy a kis 'fasírtkolbászkát' amit később raktam hozzá sütni, jól átsült még szaftosabb lett, pedig csak 20 percet sült. Azt hiszem legközelebb kolbászkákat fogok sütni a masszából.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.