Hozzávalók
-
85dkg darált sertéshús
-
3db tojás
-
1teáskanál őrölt bors
-
1teáskanál őrölt paprika
-
1teáskanál só
-
5evőkanál zsemlemorzsa
-
1dl Tej
-
1dl főzőtejszín
-
1db vöröshagyma
-
4gerezd fokhagyma
-
1evőkanál petrezselyemzöld
-
2evőkanál olaj
Elkészítés
-
A darált húshoz kevertem a fűszereket. A tojásokat elkevertem a tejjel és hozzákevertem a húsmasszához. Hozzákevertem a zsemlemorzsát, de tömörnek éreztem kissé, és főzőtejszínnel lazítottam rajt. Vártam vele pár percet, míg a morzsa megszívja magát, de így lett tökéletes állagú.
-
Nagy gáztepsibe '36 X 32 cm a belső mérete' tettem sütőpapírt és beolajoztam. Tányérba tettem 1 evőkanál olajat, belemártottam az egyik tenyerem, és a masszából kb. tojásnyi gombócokat formáztam, kissé szétlapítottam és a tepsibe raktam. Egyszeri olajba mártott tenyérrel kb. 3-4 gombócot csináltam. 'Azért mártottam olajba, hogy ne ragadjon a tenyeremhez, mert azt nem nagyon bírom'.
-
Forró gázsütőbe kb. 180 fokon sütöttem 20 percet, majd megnéztem milyen. Az alja már megpirult, ekkor megforgattam és egy 'fasírtkolbászkát' ami nem fért bele előtte a tepsibe most beletettem. Sütöttem még kb. 20 percig és most láttam jónak. Kívül pirult, belül szaftos volt.🙂 (Én nem fólia alatt szokom sütni a fasírtot, és nem mártom morzsába, de lehet hogy úgy is kipróbálom!) .
-
Megjegyezném, hogy a kis 'fasírtkolbászkát' amit később raktam hozzá sütni, jól átsült még szaftosabb lett, pedig csak 20 percet sült. Azt hiszem legközelebb kolbászkákat fogok sütni a masszából.
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe
Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.
Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak
Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Almás pite
Egyik kedvenc süteményem az almás pite. Elég sűrűn szoktam sütni, mert egyszerű, komolyabb sütési ismeretet nem igényel, ráadásul, amíg a tészta pihen, egy leve...
Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Baconbe göngyölt csirkemáj
A csirkemájat minden formában szeretem. Mindegy hogy sülve, vagy főve kerül a tányérra, szívesen nézek vele farkasszemet a tányéron. A máj nagyon gyorsan elkész...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.