4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Capucchino szelet

Hozzávalók

  • Hozzavalok
  • 6
    db tojás
  • 1
    dl étolaj
  • 2
    evőkanál kakaópor,
  • 0,5
    csomag sütőpor
  • 6
    evőkanál cukor
  • 4
    evőkanál víz
  • 5
    evőkanál liszt
  • Krém
  • 6
    dl Tej
  • 1
    evőkanál kakaópor,
  • 25
    dkg margarin
  • 2
    csomag tejszín ízű pudingpor
  • 25
    dkg porcukor
  • 1
    evőkanál darált kávé
Kolléganőm kedveskedni akart nekem és meglepett egy kis hazai sütivel aminek az a neve, hogy capucchino szelet. Nagyon szeretem a kávés sütiket ezért különösen örültem neki. Az első falat után már tudtam, hogy el fogom kérni a receptjét, és magam is el fogom készíteni, illetve megosztom az oldal olvasóival.

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a kakaóport és a lisztbe belekevert sütőport. Jól kikeverjük, és végül hozzáadjuk a 6 tojás keményre vert habját.
  2. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben megsütjük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük.
  4. A tejszín ízű pudingport a tejjel felfőzzük, és jól kihűtjük. Összekeverjük a margarinos krémmel.
  5. Felét a kihűlt tésztalapra kenjük. A krém másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a darált kávét, és ezt a sárga krém tetejére kenjünk. olvasztott csokoládé cseppekkel díszíthetjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.