4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
35 perc
Összesen
55 perc
Borsos fonat

Hozzávalók

  • 50
    dkg finomliszt
  • 20
    dkg libazsír
  • 2
    dl fehérbor
  • 2
    db tojás
  • 1
    kk durvára őrölt fekete bors
  • 1
    kk só
  • 1
    db tojássárgája a kenéshez
Vendégségben ettem ilyen kalácsféle süteményt, nagyon finom és nagyon egyszerű. Ez eredeti zsidó sütemény, mely borkorcsolyának, egy pohár bor kísérőjeként is nagyszerű. Frissen finom igazán.

Elkészítés

  1. A lisztet a hideg zsírral gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd a borral, a tojásokkal, a borssal és a sóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha lágy tészta lesz belőle, amelyik elválik a tál falától. Letakarva éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Meglisztezett gyúrólapon a tésztát vastag hengerré sodorjuk, és 12, egyenként kb. 8 dekás részre vágjuk. A kis tésztadarabokat egyenként 3 egyforma részre vágjuk, s kb. 18 centi hosszú rudacskákká sodorjuk. Ezután éppen úgy, mint a fonott kalácsot, hármas copffonással összefonjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
  3. Kikevert tojássárgájával a fonatokat megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) 32-35 percig sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.