4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Astoria szelet

Hozzávalók

  • 20
    dkg liszt
  • 10
    dkg margarin
  • 5
    dkg porcukor
  • 1
    db tojás
  • 0
    csomag sütőpor
  • 2
    dkg kakaópor,
  • 1
    kevés Tej
  • P i s k ó t a h o z z á v a l ó k:
  • 4
    db tojás
  • 4
    kanál cukor
  • 4
    kanál liszt
  • 1
    késhegynyi szódabikarbóna
  • F e h é r k r é m h o z z á v a l ó k:
  • 0,5
    liter Tej
  • 0,5
    evőkanál liszt
  • 1
    cs vanília puding
  • 2
    cs vaníliás cukor
  • 20
    dkg margarin
  • 20
    dkg porcukor
Ezt a sütit, nagyon hamar megtanultam, mert az egyik legnagyobb kedvencem. Nem állítom, hogy a legegyszerűbb, amit valaha készítettem, de megéri a fáradtságot. Még soha nem rontottam el pedig már nagyon sokszor megsütöttem. Az Astoria szelet számomra a legkedvesebb örökség, amit a nagymamámtól kaphattam, mindenkinek ajánlom, aki szereti az igazán finom süteményeket.

Elkészítés

  1. A barna lap összes hozzávalóit összegyúrjuk, egy nyújtható tésztát kapunk, amit kettéosztunk, és tepsi hátoldalán két lapot sütünk belőle. A két barna lapot félretesszük.
  2. Ezt követően megsütjük a 4 tojásból a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk, egy nagyobb tálba a fehérjét, egy csészébe a sárgáját.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a cukrot, ezzel tovább verjük. Mikor a hab ismét kemény lesz, hozzáadjuk a tojás sárgáit, szintén egyenként. Ezt már csak lassan kevergetve. Mikor a sárgákat elkevertük, hozzáadjuk kanalanként a lisztet, amiben elkevertük a szódabikarbónát, de ezzel már csak szépen lassan kevergetjük, hogy össze ne essen a tésztánk. Sütőben 200 fokon megsütjük.
  4. Amíg a piskóta megsül, elkészítjük a fehér krémet.
  5. A margarin és a porcukor kivételével az összes alapanyagot felfőzzük, majd hirtelen lehűtjük. Hozzá keverjük a 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot.
  6. Ha mind a három lapunk és a krémünk is elkészült. Összeállíthatjuk az Astoria szeletünket.
  7. Alulra kerül egy barna lap, rá a fehér krém fele, majd arra a piskóta és arra a fehér krém másik fele, majd arra szintén egy barna lap. A tetejét porcukorral meghintjük és ha lehet egy fél napra hűtőbe tesszük, (nálunk ez soha nem szokott sikerülni, egy fél nap alatt elfogy az egész).
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.