4 adag
Nincs megadott idő.
Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók

  • 2
    db sárgarépa
  • 1
    db petrezselyem
  • 1
    rész zellergumó – kisebb darab
  • 1
    evőkanál baromfizsír – vagy étolaj
  • 1,8
    liter húsleves alaplé – 2 húsleveskocka is megteszi és víz
  • 30
    dkg darálthús
  • 1
    db tojás
  • 1
    evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 3
    evőkanál száraz levestészta

Elkészítés

  1. A zsiradékon megfuttatjuk a tisztított darabolt zöldségeket és felengedjük az alaplével, de ha nincs akkor 1,8 l vízzel és dobunk bele 2 db leveskockát.
  2. Felforraljuk és belefőzzük a kis diónyi húsgombócokat És a levestésztát,
  3. Gombóc készítése: összekeverjük a darált húst, tojást, zsemlemorzsát sót, borsot, adhatunk hozzá kevés petrezselyemlevelet, Kis diónyi gombócokat formálunk belőle.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk kevés petrezselyemzölddel.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.