Hozzávalók
-
60dkg zöldborsó – mirelit
-
3db sárgarépa
-
2db fehérrépa
-
1db hagyma – kisebb
-
2gerezd fokhagyma
-
1csokor petrezselyem
-
1db tojás
-
liszt
-
2kávéskanál pirospaprika
-
2evőkanál olaj
-
só
Elkészítés
-
A borsóleves alapunkat, a zöldséget, a hagymával és a fokhagymával, megtisztítjuk. A répákat karikára vágjuk, beletesszük az edénybe, vizet engedünk rá, beleöntjük a borsót és feltesszük a tűzhelyre főni.
-
A borsót érdemes főzés előtt egy kicsit átválogatni, mert előfordulhatnak benne hibás szemek. Mindig zsenge borsót válasszunk, ha nem tudunk frisset használni.
-
Amíg megfő, megmossuk a petrezselymet és nagyon apróra összevágjuk.
-
Ha a borsónk és a zöldségünk megpuhult, készítünk egy vékony rántást és a levesbe öntjük.
-
A rántáshoz előveszünk egy edényt, amibe beletesszük az olajat amit felforrósítunk, beleszórunk egy evőkanál lisztet, egy picit megfuttatjuk az olajon.
-
Ezután beleszórjuk a petrezselymet, majd a pirospaprikát. Miután felengedtük vízzel, jól elkeverjük csomómentesre, majd beleöntjük a borsólevesünkbe.
-
A tojásunkat egy kis tálba ütjük és annyi liszttel amennyit felvesz, elkészítjük a galuskát, amit beleszaggatunk a levesbe.
-
Jó étvágyat hozzá!
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe
Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.
Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak
Fasírt tepsiben
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve...
Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Almás pite
Egyik kedvenc süteményem az almás pite. Elég sűrűn szoktam sütni, mert egyszerű, komolyabb sütési ismeretet nem igényel, ráadásul, amíg a tészta pihen, egy leve...
Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.