Zellerkrémleves
Hozzávalók
-
90dkg zellergumó
-
2dl tejszín
-
2dl Tej
-
10dkg vaj
-
15dkg liszt
-
2db húsleveskocka
-
4db zsemle
-
só
-
őrölt bors – fehér
Elkészítés
-
A zellert vékony karikákra, szeletekre vágjuk.
-
Gyakori kevergetéssel vajon lassan puhára pároljuk.
-
Meghintjük liszttel, összeforgatjuk, majd felöntjük kb. 2,5 liter vízzel, ízesítjük leveskockával vagy ételízesítővel, borsozzuk(természetesen jobb a csontlé, ekkor nem használunk leveskockát).
-
Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.
-
Lassan forraljuk.
-
Nyáron adhatunk hozzá cérnával átkötött zeller zöldet is, amit miután elkészült a leves kiemelünk belőle a pürésítés előtt.
-
A kész levest áttörjük szitán, habverővel simára keverjük.
-
Ha jól sikerült, akkor tejszín sűrűségű levest kapunk, nekem nincs ellenemre, ha apróbb zellerdarabok is maradnak benne, ezért nem használok botmixert.
-
Vajon pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.