4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
45 perc
Összesen
60 perc
Vörösboros meggyleves

Hozzávalók

  • 10
    dkg cukor
  • 1
    csipet só
  • 40
    dkg meggy
  • 2
    evőkanál liszt
  • 1
    dl tejszín
  • 2
    dl vörösbor – elhagyható
  • 4
    db szegfűszeg
  • fahéj
  • citrom – reszelt héja
Itt a kánikula ilyenkor messzire kerüljük a meleg leveseket, inkább a hűsítő ételek választunk magunknak. Ilyen például a meggyleves. A meggynek éppen most van a szezonja, így szépen kiballagunk a piacra, vagy a szerencsésebbek a kertbe, és leszedjük a hozzávaló 30-40 dkg meggyet. A recept vörösborral készült, ami egy igazán különleges ízt ad neki, de aki nem szereti, nyugodtan kihagyhatja. Ha kihagyjuk a bort, akkor természetesen vízzel helyettesítjük.

Elkészítés

  1. 8 dl vizet a cukorral és a sóval, felforralunk.

    A kimagozott meggyet beletesszük, és újra felforraljuk.

    Forrás közben, lisztből és tejszínből készült habarással sűrítjük.
  2. Egy kisebb edényben a bort a fahéjjal, a szegfűszeggel és a citromhéjjal felforraljuk, majd a levesbe öntjük és összekeverjük.

    Hűlni hagyjuk, majd lefedve hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Tálalás előtt tejszínhabrózsával és a mentalevelekkel díszítjük.

    Babapiskótát és vaníliás kekszet kínálhatunk mellé.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.