4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Vörösboros - fahéjas szilvaleves

Hozzávalók

  • 1
    kg szilva
  • 12
    dkg cukor
  • 2
    db fahéj
  • 1,5
    dl vörösbor
  • 1
    db citrom
  • 2
    evőkanál liszt
  • 1
    dl tejszín
Kezdődik a kánikula, elő a gyümölcslevesekkel, a repertoár bővítéséhez egy újabb, szilvás gombóc ízű kerül fel az oldalra. Úgy gondolom, ez a férfiak nagy kedvence lehet, mert borral készül. Nagyon egyszerű az elkészítés, nem kell hozzá sok minden, de a lelke a kemény húsú szilva.

Elkészítés

  1. A megmosott szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk és másfél liter vízben feltesszük főni.

    Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, hozzáöntjük a bort, és belereszeljük a citromhéjat.

    Közepes tűzön kb. 8 percet főzzük.
  2. A lisztből, a tejszínből kevés hidegvízzel habarást készítünk, egy kevés forró lével elkeverjük és a leveshez öntjük.

    Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, kivesszük a darabos fűszereket.
  3. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, kevés cukorral édesítjük.

    Az előzőleg kifacsart citromlevet hozzáöntjük.

    Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.