4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Vitaminban gazdag céklaleves

Hozzávalók

  • 3
    db gomba
  • 3
    evőkanál olaj
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 1
    db póréhagyma
  • 2
    közepes cékla
  • 15
    dkg zöldborsó
  • 1
    db alma
  • 2
    db húsleves kocka
  • 15
    dkg kukorica
  • tejföl
  • liszt
  • ecet
A cékla, főleg a téli hónapokban, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványi anyagforrásunk. Jelentős a kalcium, vas, nátrium, foszfor és kén tartalma, valamint antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminban gazdag. A cékla erősíti az immunrendszert ezért most decemberben, a vírusok hónapjában különösen fontos a fogyasztása. Az összetevőkből a céklán kívül, bármelyik kihagyható, vagy mással cserélhető. :)

Elkészítés

  1. A céklákat nyersen megpucoljuk, gyufa nagyságúra reszeljük.

    A felszeletelt gombával összekeverve, olajon a hagymával és a póréval, kb. 10 percig pici sóval pároljuk.
  2. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a húsleveskockát, a zöldborsó, a kukoricát, és ízesítjük köménymaggal és pici borssal.
  3. Közben a tojásokat héjában keményre főzzük, majd tojásszeletelővel csíkokra vágjuk.

    A levest tejföl és liszt keverékével besűrítjük, ecettel és cukorral ízesítjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.