4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
50 perc
Összesen
80 perc
Virslileves

Hozzávalók

  • 3
    dkg zsír
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 1
    db zöldpaprika
  • 1
    db póréhagyma
  • 2
    db sárgarépa
  • 2
    pár virsli
  • 20
    dkg burgonya
  • 1
    evőkanál liszt
  • 1
    kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem
Egy fárasztó nap után, az ember lánya nem áll neki háromfogásos vacsora készítésének. Hiába vagyunk fáradtak, a család nem éhezhet. Ilyen alkalommal kell az ötlettárunkat latba vetni. Elsőnek megnézzük, hogy mi van a hűtőben, majd kitaláljuk, hogy mit lehet abból kihozni, Egy ilyen napon született meg a virslileves ötlete is. Az ilyen leveseknél az a jó, hogy bármi, bármivel helyettesíthető, csak az ízlésünk szabhat határt.

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát zsiradékban megfonnyasztjuk.

    Hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, illetve a felkarikázott póréhagymát.

    Néhány percig pároljuk, hozzákeverjük a felkarikázott virslit, megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük.
  2. Hirtelen felforraljuk, és

    Sózzuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, és a répát, őrölt borssal fűszerezzük.
  3. Készre főzzük.

    Tálaláskor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.