4 adag
Előkészítés
45 perc
Főzés
30 perc
Összesen
75 perc
Vese velővel

Hozzávalók

  • 2
    db sertés vese
  • 1
    db velő
  • 2
    evőkanál olaj
  • 1
    fej hagyma
  • bors
  • pirospaprika
Nálunk a sarki hentesnél, mindig ott van a pultban, ha időben érkezem. Persze nem sokáig, mert más is szereti a vesét velővel. Ha nem találjuk meg a csillogó hyper vagy szupermarket pultjában, akkor nincs más hátra, keressük meg az első hentesboltot. Ha összebarátkozunk a hentessel, akkor biztosan tesz el nekünk egy adagot. Általában ha vese van, akkor ott velő is van. Ha megszereztük, akkor már csak neki kell állnunk és lekészíthetjük ezt a remekművet.

Elkészítés

  1. A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk.

    Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az áztatás és a főzés során eltűnik.

    A zsíron, vagy olajon a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. Amikor kész, beletesszük a pirospaprikát, vigyázva, hogy ne égjen meg elkeverjük, és rátesszük a vesét.

    Sózzuk, borsózzuk, ha más fűszereket is szoktunk használni, akkor akképpen ízesítjük.

    Kevés vízzel 25-30 percig pirítjuk.

    Amíg a velünk puhul, megtisztítjuk a velőt és apróra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a veséhez, és kb. 5-6 percig sütjük, amíg a velő megszilárdul.

    Krumpli salátával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.