4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
20 perc
Összesen
40 perc
Túrógombóc

Hozzávalók

  • 50
    dkg tehéntúró
  • 12
    dkg búzadara
  • 3
    db tojás
  • 2
    dl tejföl
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • porcukor
A gombócról mindig az „Indul a bakterház” című film jut eszembe. Bizonyára van olyan kedves olvasónk, aki szintén látta ezt a nagyon jó kis vígjátékot. Mondjuk abban a szilvás gombócnak jutott szerep, de az már fent van az oldalon, ezért nekem a túró gombóc receptje maradt.

Elkészítés

  1. A túrógombócunkhoz egy edényben vizet teszünk a tűzhelyre, hogy mire a gombócokat megformázzuk, a víz felforrjon.
  2. Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentessük addig, amíg a búzadara a nedvességtől meg nem duzzad.
  3. A tojások fehérjét habverővel kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a masszához.
  4. Az összekevert tésztából, vizes kézzel, és gombócokat formázunk, és a már lobogó sós vízbe egyenként belerakjuk.
  5. Amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, egy másik edénybe kevés olajat teszünk, és mikor felforrósodott beleszórjuk a zsemlemorzsát. Folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
  6. A leszűrt leöblített gombócokat az aranysárga zsemlemorzsába forgatjuk és tejföllel tálaljuk, ízlés szerint, egy kevés cukorral is megszórhatjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.