4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
80 perc
Összesen
110 perc
Töltött csirkecomb

Hozzávalók

  • 6
    db csirkecomb
  • 30
    dkg csirkemáj
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • zsiradék
  • 2
    db zsemle
  • 2
    db tojás
  • bors
  • majoránna
A töltött csirkecombokat több féle töltelékkel szokták készíteni, de egyik legnépszerűbb, ha májas tölteléket teszünk a combok bőre alá. Lehet friss csirkemájat, vagy májkonzervet is használni. Nem kell megakadni a májnál, szabad további finomságokkal is bővíteni, változtatni a töltelék összetételét. Kerülhet bele friss, vagy konzerv gomba, zöldborsó, vagy más egyéb zöldség is. Van, aki a töltetékhez csak összekeveri az alapanyagokat nyersen, esetleg turmixgéppel pépesíti, és van, aki megpirítja a hagymát és májat előtte. Ezúttal az utóbbi verziót választottam.

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, és a bőrét fellazítjuk egy fakanál segítségével. A combokat fűszerezzük meg kedvenc fűszereink majd tegyük félre, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd zsiradékon pirítsuk aranyszínűre, és öntsük bele a csirkemájat, amit előzőleg ledaráltunk, vagy teljesen összevágtunk kicsire. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele majorannát, vagy egyéb kedvenc fűszerünket, ételízesítőt, pároljuk néhány percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a kezelhetőség érdekében.
  3. A petrezselymet vágjuk nagyon apróra, az előzőleg tejbe, vagy vízbe ázatott zsemléket nyomkodjuk ki, és tépkedjük, morzsoljuk apróra. Keverjük hozzá a kihűlt májat, és a két tojást.
  4. Töltsük a tölteléket a combok bőre alá. Tegyük a megtöltött csirkecombokat egy hőálló edénybe vagy tepsibe, öntsünk alá egy kevés zsiradékot, egy dl vizet, vagy ínyencek egy dl sört. Fedjük le fóliával az edényt és közepes tűz mellett süssük kb egy órát, majd vegyük le a fóliát, és nagyobb hőfokon süssük pirosra (még kb. 15 perc). Közben néhányszor locsoljuk meg a pecsenyelével, hogy ne legyen száraz a teteje sem.
  5. Köretnek leginkább petrezselymes burgonya illik hozzá, de rizzsel is tökéletes.
    Én ezúttal zöldségeket tettem a combok mellé, és néhány szelet kolozsvári szalonnát.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.