4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
20 perc
Összesen
50 perc
Tejszínes hideg gyümölcsleves

Hozzávalók

  • alma
  • meggy – magozva
  • málna
  • feketeszeder
  • eper
  • citrom
  • 0
    cseresznye – magozva
  • áfonya
  • kivi
  • Később:
  • őszibarack
  • kajszibarack
  • szilva
  • főzőtejszín
  • 3
    evőkanál étkezési keményítő
  • gyümölcscukor – cukor helyett
  • fahéj
A gyümölcsleves egy nagyon gyorsan elkészíthető étel. Különösen meleg napokban, nagyon jól esik, ha találunk a hűtőben egy tállal. Szezontól függően szinte mindenfajta gyümölcsöt beletehetünk. Nyáron egyszerű a dolgunk, mert a piac tele van friss gyümölcsökkel, de télen is elkészíthetjük abból, amit nyáron lefagyasztottunk. Alaposan lehűtve nem csak levesként, hanem desszertként is megállja helyét. Direkt nem írok mennyiségeket, ízlés szerint, mindenki annyit tesz minden gyümölcsből amennyit szeret.

Elkészítés

  1. Az almákat nem pucoljuk meg, csak alaposan megmossuk, mert a héja alatti sok fontos tápanyagot és vitamint így őrizhetjük meg, másrészt valamennyire az is színezi, a gyümölcslevesünket illetve a sűrítő-anyag is kifő belőle.

    Negyedekre vágjuk az almát, kivágjuk a magházat és felaprítjuk.

    Annyi vízzel, felöntjük, hogy bőven ellepje.
  2. Belerakjuk a kb. 2-3 rúd fahéjat, hozzáadjuk a cukrot, belefacsarjuk a citromok levét. ehhez jól jön egy elektromos citromfacsaró, és felteszem főni.

    Kis idő múltán szépen sorban beletesszük a többi gyümölcsöt is.

    Figyeljünk arra, hogy a gyümölcsök nem egyforma puhák, ezért szakaszosan tegyük a lébe.
  3. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, nem fontos a kiengedésre várni, mert hamar kiolvad a levesben is.

    Amint felforr, behabarjuk a tejszínnel és a keményítővel, ha szükséges, még megcukrozzuk egy kicsit, forrás után még párat rottyan, és kész.

    Ne felejtsük el, hogy a gyümölcslevest, mint egy üdítő finomságot esszük, ezért nem szabad túl cukrosan készíteni, mert elveszik a sok finom gyümölcs íze.
  4. Ha elkészültünk hamar le kell hűtenünk, ezért a legjobb megoldás, ha a mosogatóban hideg vízzel, hűtjük, úgy hogy 1-2 alkalommal lecseréljük a vizet.

    Amint kihűlt, irány a hűtő.
  5. Legjobb jéghidegen, egy kis tejszínhabbal a tetején, vagy gyümölcsdarabokkal tálalni.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.