Tejszínes hideg gyümölcsleves
Hozzávalók
-
alma
-
meggy – magozva
-
málna
-
feketeszeder
-
eper
-
citrom
-
0cseresznye – magozva
-
áfonya
-
kivi
-
Később:
-
őszibarack
-
kajszibarack
-
szilva
-
főzőtejszín
-
3evőkanál étkezési keményítő
-
gyümölcscukor – cukor helyett
-
fahéj
Elkészítés
-
Az almákat nem pucoljuk meg, csak alaposan megmossuk, mert a héja alatti sok fontos tápanyagot és vitamint így őrizhetjük meg, másrészt valamennyire az is színezi, a gyümölcslevesünket illetve a sűrítő-anyag is kifő belőle.
Negyedekre vágjuk az almát, kivágjuk a magházat és felaprítjuk.
Annyi vízzel, felöntjük, hogy bőven ellepje. -
Belerakjuk a kb. 2-3 rúd fahéjat, hozzáadjuk a cukrot, belefacsarjuk a citromok levét. ehhez jól jön egy elektromos citromfacsaró, és felteszem főni.
Kis idő múltán szépen sorban beletesszük a többi gyümölcsöt is.
Figyeljünk arra, hogy a gyümölcsök nem egyforma puhák, ezért szakaszosan tegyük a lébe. -
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, nem fontos a kiengedésre várni, mert hamar kiolvad a levesben is.
Amint felforr, behabarjuk a tejszínnel és a keményítővel, ha szükséges, még megcukrozzuk egy kicsit, forrás után még párat rottyan, és kész.
Ne felejtsük el, hogy a gyümölcslevest, mint egy üdítő finomságot esszük, ezért nem szabad túl cukrosan készíteni, mert elveszik a sok finom gyümölcs íze. -
Ha elkészültünk hamar le kell hűtenünk, ezért a legjobb megoldás, ha a mosogatóban hideg vízzel, hűtjük, úgy hogy 1-2 alkalommal lecseréljük a vizet.
Amint kihűlt, irány a hűtő. -
Legjobb jéghidegen, egy kis tejszínhabbal a tetején, vagy gyümölcsdarabokkal tálalni.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.