4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
25 perc
Összesen
40 perc
Tarhonyás krumplileves

Hozzávalók

  • 15
    dkg tarhonya
  • 3
    db burgonya
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 1
    db zeller
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 2
    kávéskanál piros paprika
  • babérlevél
  • olaj
Kedvenc leveseim egyike a tarhonyás krumplileves. Nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni, de én mindig a nagyim receptje szerint szoktam. Egyszerű, nem igényel komolyabb főzési ismereteket és nem utolsó sorban nagyon finom. Van bonyolultabb elkészítési módja is, de én erre szavazok.

Elkészítés

  1. A tarhonyát feltesszük a tűzre az olajban, hogy szép aranysárgára pirítsuk. Folyamatosan kevergetjük, hogy meg ne égjen.
  2. Amikor a tarhonya szép színt kapott, beleszórjuk a pirospaprikát, és lehúzzuk a tűzről, hogy a paprika oda ne égjen, mert akkor keserű lesz és elrontja a tarhonyás krumplilevesünket.
  3. Felengedjük vízzel, és amíg felforr, belerakjuk a kockára vágott krumplit, a vöröshagymát és a fokhagymát, a zeller szeletet illetve a babérlevelet.
  4. Amikor minden belekerült, felforraljuk és lassú tűzön készre főzzük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.