4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Összesen
40 perc
Tarhonya

Hozzávalók

  • 25
    dkg tarhonya
  • 3
    evőkanál olaj
Többféle köretet ismerek, de van, amihez csak a tarhonyát tudom elképzelni. A tarhonya elkészítése nagyon egyszerű művelet, kezdő háziasszonyoknak is nyugodtan ajánlom. Apukám úttörőgombócnak hívta, mert annyira egyformák a szemek, mint a gombócok, amit a nagymamám csinált annak idején.

Elkészítés

  1. Az edényt feltesszük a tűzre, beleöltjük az olajat, majd az amikor felforrósodott, beleszórjuk a tarhonyát. Folyamatos kevergetés mellet szép barnára pirítjuk (nem feketére).
  2. Amikor a tarhonyánk egyenletesen megpirult, akkor öntünk rá annyi vizet, hogy épp csak ellepje. Megsózzuk, majd felforraljuk, és elzárjuk a tarhonya alatt a tűzet.
  3. Az edényünket a saját fedelével letakarjuk, majd fogunk egy konyharuhát és az edényt fedőstül beborítjuk vele.
  4. Erre azért van szükség, mert miután elzártuk a tűzhelyet, a tarhonya a felforralás utáni gőzben fog megpuhulni. Ez körülbelül 10 perces művelet.
  5. Már csak egy finom pörköltet kell összehozni, akár csirke, marha, vagy sertéshúsból.
  6. Jó étvágyat
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.