4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
90 perc
Összesen
110 perc
Sült libacomb

Hozzávalók

  • 4
    db libacomb
  • 20
    dkg füstölt szalonna
  • 1
    nagy vöröshagyma
  • 5
    gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Jó lenne, ha a mondóka működne: „nyomd meg a gombot, kapsz egy libacombot”működne, mert akkor én minden nap megnyomnám. Nagyon szeretem a szárnyas húst, különösen a liba és a kacsa van rám nagy hatással. Ez a recept, nagyon egyszerű, egy kezdő, konyhával most ismerkedő kis kukta is bátran nekiállhat elkészíteni.

Elkészítés

  1. A libacombokat alaposan megtisztítjuk, tokokat kiszedjük, pihéket leperzseljük, és alapos lemosás után besózzuk.
  2. Egy edényben a tűzre tesszük, öntünk alá egy pohár vizet és mellétesszük a megtisztított fokhagymát, illetve az apróra vágott vöröshagymát. Megfűszerezzük és lefedve, lassan puhára pároljuk. Adhatunk hozzá egy kis majoránnát, nagyon finom íze lesz tőle.
  3. Közben a levével öntözgetjük.
  4. Ha már egészen puha a hús, zsírjára sütjük.
  5. A bőrét bevagdossuk, mellétéve a füstölt szalonnát, forró sütőben pirosra sütjük.
  6. Párolt vörös káposztát és zsírban sült hasábra vágott krumplit adunk hozzá. Ha ünnepélyesebbé szeretnénk tenni libacombunkat, szilvakompótot tálalunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.