4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
25 perc
Összesen
40 perc
Sült alma

Hozzávalók

  • alma
  • dió
  • baracklekvár – ha lehet, házi
Igazi téli édesség. Kint eshet a hó, jöhet fagy, Te pedig ülsz a meleg lakásban, és egy finom forró sült almát eszegetsz. Idill. Nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik. Bárki el tudja készíteni. Nem kell hozzá más, mint néhány alma, némi dió, lekvár, egy kés, és egy sütő, ami működik.

Elkészítés

  1. Az almát megmossuk, és egy éles késsel vagy egyéb erre alkalmas célszerszámmal kivágjuk a magházát úgy, hogy az alja ne lyukadjon ki. Legyen elég nagy üreg benne, mert azt fogjuk megtölteni.
  2. A diót összevágjuk, vagy daráljuk, összekeverjük a baracklekvárral, és beletöltjük az almákba.
  3. Az almákat tepsibe tesszük, aminek az aljára sütőpapírt fektettünk, majd elkezdjük sütni 180-200 fokon. Körülbelül 20 perc múlva kész, amikor az alma megroggyan, esetleg meg is reped, megpuhul, a lekvár pedig rásül a dióval együtt az almák tetejére.
  4. Fogyasztani még forrón vagy melegen a legjobb, egy kanál segítségével.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.