4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
40 perc
Összesen
80 perc
Stroganoff csíkok – Matyi kedvence

Hozzávalók

  • 1
    kg szűzpecsenye – comb vagy lapocka
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 40
    dkg gomba
  • 30
    dkg ecetes uborka
  • 20
    dkg füstölt szalonna
  • 3
    evőkanál liszt
  • 1
    doboz paradicsompüré
  • 2
    db babérlevél
  • 1
    csipetnyi kakukkfű
  • 1,5
    dl száraz fehérbor
  • 3
    dl tejszín
  • 1
    kávéskanál citrom leve
  • 1
    evőkanál mustár
  • őrölt bors
Egyik legkedveltebb eledelünk. Az eredeti recept pontos elnevezése „Bélszíncsíkok Stroganoff módra”, de miután állandóan csak bélszínnel találkozom a fagyasztómban egy idő után ráuntam és sertéshúsból szoktam csinálni Így is igazi ízorgia. Simán belefér ha szűzpecsenyéből, rövidkarajból készítjük, de ha csak sertéscomb van itthon és mégis ezt az ételt kívánjuk meg, akkor gond nélkül nekiállok, kicsit tovább tart. De ha marhahús és nincs bélszín akkor teljesen jó helyette a fehérpecsenye(én sokszor a tatárbifszteket is ebből készítem) de akár a fekete pecsenye is. Mindegy, csak hasson, ezzel pedig nincs hiba. Miért is? Lássuk.

Elkészítés

  1. A szalonnát kockákra , a hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, a gombát vékonyan felszeleteljük, az uborkát apróra a húst pedig vékony csíkokra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megfonnyasztjuk.
  2. A vékony csíkokra vágott húst megszórjuk liszttel, majd rádobjuk a hagymás szalonnaalapra. Erős tűzön, folyamatos keverés mellett gyorsan – kb. 3 perc – megpirítjuk (ha combból készítjük, akkor ez több idő, én szakaszosan pirítom, azaz először zsírjára pirítom a húst, aztán pici víz alá, megint lepirítom, mindezt három-négy alkalommal megismétlem, így a comb is „megadja” magát).
  3. A lepirított húshoz hozzáadjuk a gombát, ecetes uborkát, áttört fokhagymát, paradicsompürét és a bort, fűszerezzük babérlevéllel és kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk(vigyázz, mert a szalonna és akár az uborka is sós lehet!) és borsozzuk(inkább csak az illat miatt szoktam).
  4. Mérsékelt tűzön a hús fajtájától függően 10-20 percig főzzük, közben figyeljünk arra, hogy a liszt miatt ne égjen le, ha érezzük, hogy égne, akkor löttyintsünk alá egy kis húslét (nekem általában van fagyasztva a hűtőben, az ehhez hasonló esetekben, illetve főzelékek, levesek készítéséhez azt szoktam használni alapnak) vagy vizet.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Gaalo

0
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Előételek
25 p 🍽️ 4 adag

Bazsalikomos paradicsomsaláta

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...

0
Babgulyás füstölt hússal
Egytálétel
120 p 🍽️ 4 adag

Babgulyás füstölt hússal

Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...

0
Bigos
Egytálétel
🍽️ 4 adag

Bigos

Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...

0
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Sertés receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Bolonai spagetti, szerintem eredeti

Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...

0
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Cigánypecsenye ünnepi köntösben

Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...

0
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Húsétel receptek
90 p 🍽️ 3 adag

Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.