4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Sonkás pogácsa

Hozzávalók

  • 2
    dkg élesztő
  • 1
    dl Tej
  • 1
    kávéskanál cukor
  • 50
    dkg liszt
  • 5
    dkg zsír
  • 3
    evőkanál bor
  • 30
    dkg főtt sonka – darálva
  • 1
    db tojás – a kenéshez
Egy lehetséges megoldás a maradék húsvéti sonkára. Csak halkan jegyzem meg, én háromszoros adagban készítettem!

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet, zsírt, bort, sót ízlés szerint a megkelt élesztővel rétestészta keménységűre gyúrjuk. Kidolgozás után vékonyra nyújtjuk.
  3. Rákenjük a darált főtt sonkát, és feltekerjük, mint a kalácsot. Félbehajtjuk, és 30 percig langyos helyen pihentetjük.
  4. Akkor ismét kinyújtjuk, és az előbbi módon felcsavarjuk.
  5. Összesen háromszor nyújtjuk ki 30 perces pihentetéssel.
  6. Végül 2 cm vastagra nyújtjuk, bevagdossuk és megkenjük tojással.
  7. Előmelegített forró sütőben , 200 fokon kb. 15 percig sütjük. ( a pogácsákat gyorsan kell sütni, mert különben kiszáradnak)
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.