Sertésszelet frankfurti módra ragadozó tollasban sült gumóval

Szerző: Gaalo
4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Sertésszelet frankfurti módra ragadozó tollasban sült gumóval

Hozzávalók

  • 60
    dkg sertéscomb
  • 10
    dkg füstölt szalonna
  • 3
    pár ránkfurti virsli
  • 50
    dkg kelkáposzta
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 1
    doboz paradicsompüré
  • 1,5
    kg burgonya
  • őrölt bors
  • majoránna
  • olaj
…avagy milyen módon tudod érdekessé tenni a kismilliószor megunt sült krumplit, illetve mennyire vagy kreatív idő híján vagy ha netán lustaság kínoz és nem mellékesen a rizs nem szerepel a köretek toplistájának élén. Ha mindez párosul azzal, hogy lövésed nincs arról milyen húsételt tegyél az asztalra ami nem rántott hús vagy pörkölt, ráadásul elhatározott, de meglehetősen halvány törekvéseid vannak abban az irányban is, hogy a takarmány esztétikus és finom is legyen egyben, akkor kalandozz és határozz.! Hámozza a krumplit a konyhai kisegítő, panírozzon nagyanyó és akinek ideje meg kedve van rá, szabdalja össze a zöldségeket a szamuráj! Említettek hiányában ezt ütöttem ma össze, közben felidéztem Döme fantasztikus szabadrúgás gólját is, amivel eldöntötte anno a német kupadöntőt. Nem volt hurka az Vi(rs)li!

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a húst, klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben a szeleteket. A kelkáposztát vágjuk cikkekre, majd forrázzuk le, csepegtessük le..
  2. A vöröshagymát vágjuk finomra, a szalonnát apró kockákra, a virslit karikázzuk fel.
  3. Kevés forró olajban süssük elő a hússzeleteket, gyorsan pirítsuk mindkét oldalukat pirosra, majd szedjük ki tányérra.
  4. A visszamaradt zsiradékban olvasszuk üvegesre a szalonnát, majd tegyük rá a vöröshagymát és a virslit, pirítsuk össze. Ha aranyszínűre pirultak adjuk hozzá a paradicsompürét, gyorsan pirítsuk rozsdabarnára, majd öntsük fel kevés vízzel és forraljuk össze.
  5. Tegyük bele az így kapott pecsenyelébe az elősütött hússzeleteket, halmozzuk rá a leforrázott, cikkekre vágott kelkáposztát, öntsük fel annyi csontlével vagy vízzel, hogy ellepje. Ízesítsük sóval, fűszerezzük borssal, majoránnával és az összezúzott fokhagymával.
  6. Közepes lángon pároljuk puhára. Közben a krumplikat mosogatószivaccsal átdörzsöljük, a hibás részeitől késsel megszabadítjuk, majd ízlés szerint 3-5 mm vastag karikákra vágjuk és bő, forró olajban kisütjük.
  7. Ezt úgy szoktam csinálni, hogy a krumpli egyik felének csinálok egy kis kérget, majd átfordítom a szeleteket, ezzel a lendülettel visszaveszem a lángot is közepesre. Így még elég forró az olaj ahhoz, hogy a másik oldala is kapjon kérget, ugyanakkor a puhítás is megoldott.
  8. Ha kell még megforgatom egyszer, kicsit játszom a hőfokkal, krumplija és a szeletek vastagsága válogatja, villával szoktam tesztelni.
  9. Piros lesz a külseje, ropog a héja, így a ragadozó tollasban sült gumó is egészen emészthető formát ölt majd.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Gaalo

0
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Előételek
25 p 🍽️ 4 adag

Bazsalikomos paradicsomsaláta

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...

0
Babgulyás füstölt hússal
Egytálétel
120 p 🍽️ 4 adag

Babgulyás füstölt hússal

Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...

0
Bigos
Egytálétel
🍽️ 4 adag

Bigos

Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...

0
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Sertés receptek
90 p 🍽️ 4 adag

Bolonai spagetti, szerintem eredeti

Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...

0
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Húsétel receptek
45 p 🍽️ 4 adag

Cigánypecsenye ünnepi köntösben

Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...

0
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Húsétel receptek
90 p 🍽️ 3 adag

Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve

Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.